Halkbank duruşmaya ilk kez katıldı: Avukatlar suçlamaları reddetti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 1 2020
New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yapılan ön duruşma Halkbank’ın ilk kez katılımıyla gerçekleşti. Duruşmada Halkbank’ın avukatları suçlamaları reddetti.
Koronavirüs salgını nedeniyle telekonferans aracılığıyla yapılan ön duruşmada, Halkbank’ı üç gün önce mahkemeye bankanın temsil kararını sunan Willams & Connely LLP hukuk firmasına bağlı yeni avukatı Robert M. Cary temsil etti.
Halkbank’ın daha önceki hukuk firmasının avukatı Andrew Hruska, geçtiğimiz hafta mahkemeye sunduğu dilekçede, Halkbank’ı King & Spalding firması ve kendisinin temsil etmeyeceğini bildirmiş, hakim talebi kabul etmişti.
Hakim Richard Berman, 15 Ekim’de açıklanan iddianamede yer alan Halkbank aleyhine iddiaları avukat Cary’ye aktardı. Avukat Cary, Halkbank’ın iddianamede yer alan tüm suçları kabul etmediğini söyledi.
DURUŞMA 70 GÜN SONRAYA ERTELENDİ
Avukat Cary, mahkeme hakiminden duruşmanın üç ay sonraya ertelenmesini talep etti. Müvekkillerinin aleyhine ciddi iddialar olduğu böyle bir dönemde bu iddiaların video konferans aracılığıyla savunulmasının oldukça güç olduğunu belirtti.
Savcılık, Halkbank’ın avukatının üç ay erteleme talebine itiraz etti. Hakim Berman, yargılamanın seri duruşmalarla yapılacağını belirterek, bir sonraki duruşmayı 70 gün sonraya erteledi.
Hakim Berman ayrıca 9 Haziran günü yeniden bir değerlendirme duruşması yapılması ve tarafların bu tarih öncesinde usul ile başvurularını yapmasını istedi.
Geçen Ekim ayında New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde açılan davada Halkbank, “ABD‘yi dolandırmak amacıyla komplo kurmak, ‘Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası’nı’ İran’a para transferleri yaparak ihlal etmek için komplo kurmak, ABD bankalarını dolandırmak, ABD bankacılık ve finans sistemini dolandırmak amacıyla komplo kurmak, kara para aklamak, kara para aklamak amacıyla komplo kurmakla” suçlan
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...7.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi8.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!9.ESK'daki yolsuzluklar ne kadar etkili oldu? Et fiyatı rekor üstüne rekor kırıyor!10.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







