Halkın alınmadığı Meclis

HDP'nin grup toplantısına katılmak da yasak: "Bu manzara Meclis'in ayıbıdır"

Milletin alınmadığı Meclis!

Milletin alınmadığı Meclis!

Eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutuklamasından ardından HDP ikinci grup toplantısını gerçekleştirdi.

Geçen haftaki grup toplantısında elçiliklerden ve sivil toplumdan yoğun katılım sağlanmıştı. Fakat bugünkü toplantıda ziyaretçilerin meclise girmesine izin verilmedi. Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen boş sıralara konuştu. 



HDP milletvekili Çağlar Demirel, konuyla ilgili olarak "Partimize yönelik ilgi arttıkça ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Şimdi de grup toplantımız için gelen halkı içeri almadılar" dedi. 

Grup toplantısına kimsenin sokulmamasıyla söze başlayan Bilgen, "Bu manzara Meclis'in ayıbıdır. Bizde camdan değil, candan konuşulur. Söyleyecek sözümüz de var, söylemeye yüzümüz de" dedi.

HDP Genel merkezin periscope ve facebook gibi sosyal medya mecralarından yayımladığı grup toplantısında yapılan açıklamalardan satırbaşları şöyle: 

“Eşbaşkanlarımızın iki satır mesajından, posterlerinden korkuyorlar. "İrademe dokunma" pankartının korkusuyla yaşıyorlar.

Cumhurbaşkanı "OHAL sorun olmuyor, herkes içine gücüne gidiyor" diyor ama haberi yok galiba, binlerce insan işinden atıldı. "Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı bitti. İnsanlar evlerine giriyor" diyorlar ama Şırnak'ta sokak kalmadı, girilecek ev kalmadı.



Bakanların çocukları şehit olmayı diliyor ama bedelli askerlik yapıldığında şehit olunamayacağını galiba bilmiyorlar.

[Anayasa görüşmelerine ilişkin CHP'ye] Zamanında HDP'nin dışlanmasına hayır deseydiniz, bugün siz de dışlanamazdınız.

Seçim sistemi değişir, en küçük parti Osmaniye'den başka milletvekilli çıkaramazsa da kendi düşen ağlamaz. Bizden söylemesi.”
<< Önceki Haber Halkın alınmadığı Meclis Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER