Halkın tercihi yeni bir Anayasa ve Başkanlık Sistemi


Vatandaşlar 12 Eylül darbesi sonrasında yapılan Anayasa'nın değiştirilmesini istedi... Yapılacak sivil bir Anayasa ile Başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini söylediler.

Yeni anayasa ve başkanlık sistemini Cihan Haber Ajansı mikrofonlarına değerlendiren vatandaşlar darbe anayasasının değiştirilerek yeni demokratik bir anayasanın yapılmasını istedi. Başkanlık sisteminin de konuşulması gerektiğini savunan vatandaşlar, başkanlık sistemi ile Türkiye'nin daha iyi yerlere taşınacağını ifade ettiler.

Bu tür konuların mutlaka tartışılması gerektiğini belirten vatandaşlar, "21. yüzyılda bu tür konular tartışılmalıdır. Demokratik ülkelerde bu tür konuların tartışılması demokrasinin gereğidir. Bu bizim için bir şanstır. 21. yüzyılda özellikle batıya baktığımızda Amerika'nın son derece ileride olduğunu görüyoruz. Başkanlık demek iyi bir şey ki Amerika bu şekilde ilerleye biliyor. Bizim toplumda şöyle bir şey var insanlar bir şekilde başkanlık sisteminden korkuyor aslında başkanlık sistemi çok güzel bir sistemdir." ifadelerini kullandılar.

"DARBE ANAYASASI DEĞİŞTİRİLMELİDİR"

Darbe anayasasının mutlaka değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen vatandaşlar, yapılacak yeni bir sivil anayasanın Türkiye adına çok önemli olacağını söylüyorlar. Darbe döneminde yapılan mevcut anayasanın askeri şartlarda ve hızlı bir şekilde yapıldığını vurgulayarak, bu anayasanın sağlıklı olmadığı ve tüm kesimlerin üzerinde uzlaşarak kapsamlı yeni bir sivil anayasanın mutlaka yapılması gerektiğini ifade ettiler.

"MUTLU BİR ÜLKE OLMAK İÇİN YENİ ANAYASA ŞART"

Yeni anayasanın yapılmasının mutlak şart olduğunu ifade eden vatandaşlar, mevcut anayasanın demokratik olmadığını söylediler. "Mutlu bir ülke olmak istiyorsak, insanın mutluluğunu temel alan, geniş düşünülmüş, hayvan haklarını bile güvence altına alan yeni bir anayasa yapılması gerekir." dediler.

GENÇLER DE YENİ ANAYASA İSTİYOR

Darbe dönemlerini yaşamayan ama büyüklerinden dinledikleriyle darbe günlerini anlamaya çalışan gençler de yeni anayasa yapılmasından yana. "Darbeleri bizler bilmeyiz ama büyüklerimiz anlatıyor. Darbeler ile Türkiye çok büyük sıkıntılar yaşadı. Darbe eserlerinin de Türkiye'den bir an önce silinmesi lazım." dediler.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ MUTLAKA GELMELİDİR"

Başkanlık sisteminin de mutlaka gelmesi gerektiğini savunan gençler, "Başkanlık sistemi mutlaka gelmelidir. Biz Erdoğan'ın yanındayız ve her daima destekçisiyiz." diyerek, başkanlık sistemine verdikleri desteği bu sözlerle ifade ettiler. CİHAN
<< Önceki Haber Halkın tercihi yeni bir Anayasa ve Başkanlık Sistemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER