Haluk Koç: Bugün koltuk tedarikçisinin kimler olduğu ortaya çıktı


AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı seçilmesinden sonra açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, TBMM Başkanlığı'nın hayırlı olmasını diledi. "Daha önceki dönemlerde vesayet altında sergilenen Meclis Başkanlığı konumu sayın İsmet Yılmaz döneminde iç tüzük ve Anayasada yer alan hükümlere göre, demokrasinin kurallarına göre gerçekleştirilir uygulanır." diyen Koç, bugün koltuk tedarikçisinin kimler olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.

4. turdaki tablonun bunu çok açık ortaya koyduğunu vurgulayan Koç, 'alayına karşıyız' siyasetinin Türkiye'nin sorunlarını çözme noktasında sıkıntı oluşturacağını kaydetti. 'Alayına karşıyız' diyenlerin kimlere doğrudan destek olduklarının görüldüğünü dile getiren Koç, bu mesajın 7 Haziran'da halkın verdiği mesajı hala okunamadığının ifadesi olduğunu kaydetti.

Tıkanan iç siyasetin koalisyon kurma noktasında taraflarını da iyi kötü önümüze getiren bir seçim davranışının ortaya çıktığını belirten Koç, "Tekerleme bir laf vardır reklamlarda; 'Aslında yok birbirimizden farkımız, aynı kapıya çıkarız' demiştir bir siyasi partinin genel başkanının açık, net tavrı. 7 Haziran'da bir mesaj verildi: Dar ufuklu, korkak siyaset anlayışının Türkiye'de 7 Haziran'da milletin verdiği mesajı okumaya niyeti yok gibi gözükmektedir. 7 Haziran'da tek kişinin vesayetiyle devlet kurumları yapılanmasın; demokratik kurallar tahrif edilmesin, siyaset şekillenmesin mesajı verildi. En önemli Meclis Başkanlığı ayağı bütün bu taleplerin sahibi tarafından yönetilecek bir noktaya getirilmiştir." diye konuştu.

"Halkın 7 Haziran'da yaptığı tercihin Meclise yansıyan milletvekili iradesinin bir siyasi partinin sayın genel başkanı tarafından AKP'ye altın tepsi içerisinde sunulmasıyla sonuçlanmıştır." diyen Koç, bunun siyasi değerlendirmesinin mutlaka yapılacağını kaydetti.

AKP-MHP koalisyonu iddialarına dair bir soruya ise Koç, "Kendi işaretlerini kendileri yapmışlar, kendi işaretlerini işaret fişeği olarak attılar biraz önce. Birbirlerine çokta yakışıyorlar, Allah yollarını açık etsin, bir arada yürüsün." dedi.

AKP-MHP koalisyonunun savaş hükümeti olacağı iddialarıyla ilgili de Koç, "Bazı korkular, vehimler, çekinceler dedim; bunların arkasında hiç kimsenin hesap etmediği başka bazı ilişkiler de olabilir. Hayırlı olsun. Ama CHP 7 Haziran öncesi ne söylediyse karşımıza çıkan bu tablo karşısında da ilkelerinden ödün vermeden millete dün ne dediyse bugün de aynısını söyleyerek mücadelesine devam edecek." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Haluk Koç: Bugün koltuk tedarikçisinin kimler olduğu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER