Hamamda kalp krizi geçiren hastanın damarlarının kapalı olduğu ortaya çıktı


Sivas'ta gittiği hamamda kalp krizi geçiren makine mühendisi, kalp masajıyla hayatta kaldı. Hastanın kapanan kalp damarları ise anjiyo ile açıldı.

Düzenli olarak spor yapan ancak uzun süredir sigara içen Seyit Parlak (56), hamamda kalp krizi geçirdi. Kalbi durması nedeniyle bilinci kapanan Parlak, 112 ekiplerinin müdahalesiyle tekrar hayata döndü. Solunum cihazına bağlanan mühendisin kalp ana damarı için hastanede anjiyo yapıldı.

Hamam içerisinde bulunan havuzda bir süre yüzen makine mühendisi Parlak, havuzun ardından saunaya gitmek istedi ancak ani bir göğüs ağrısı çekmeye başladı. Bunun üzerine kalp krizi geçirdiğini anlayan ve yetkililere bildiren evli ve 2 çocuk babası Parlak'ın kalbi durdu. Gelen sağlık ekiplerinin kalp masajıyla yeniden hayata döndürülen Seyit Parlak, tedavi gördüğü hastanede başarılı bir operasyon geçirdiğini belirterek, "Cumartesi günü spor yaptıktan sonra hamama gittim. Bir süre havuzdan yüzdükten sonra ani bir göğüs ağrısı çekmeye başladım. Hamamdaki görevli arkadaşlara kalp krizi geçirdiğimi söyledim. Sonrasını da hatırlamıyorum zaten. Herhangi bir sağlık sorunum da yoktu, günlük spor salonuna gidip geliyorum. Yaklaşık 30 yıldır sigara içiyorum. Yani spor tek başına sağlık getirmiyor. Herkese tavsiyem sigara illetinden kurtulun." diye konuştu.

"KAPALI OLAN KALP ANA DAMARINI OPERASYONLA AÇTIK"

Hastanın sağlık durumu hakkında açıklama yapan Medicana Sivas Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor İsmail Erdoğu, hastanın kendilerine geldiğinde şuurunun kapalı olduğunu ve yaptıkları tetkiklerde hastanın ana damarının tamamıyla kapandığını söyledi.

Riskli olmasına rağmen gerekli izinlerin alınmasının ardından anjiyo yaptıklarını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Hastamız sigara içen ancak bununla beraber düzenli olarak yoğun spor yapan bir insan. Hamama gittikten sonra orada bir sıkışma hissiyle beraber kendini kaybediyor. Ama bilinçli bir hasta. Hemen kalp krizi geçirdiğini söyleyerek 112'ye haber verilmesini istiyor ve ambulans geliyor. Hasta, oradan kalbi durmuş olarak alınıyor. Kalp mesajı yapıldıktan sonra hastamız tekrar hayata dönüyor ama solunum cihazına bağlanıyor. Bize getirildiğinde şuuru kapalıydı. Tabi baktık kalp krizi geçiriyor. Şuuru kapalı ama riskleri ailesine anlatarak anjiyoya alalım dedik. Anjiyoya aldık ve gerçekten ana damarı baştan itibaren tıkalı olduğunu gördük. Önce balon ve daha sonrasında müdahale edilen bölgeye stent koyduk. Damarı çok iyi açıldı. Hasta 1 gün daha yoğun bakımda yattı. Şimdi ise psikolojik ya da fizyolojik hiçbir problemi kalmadan hastamız kendisini toparladı. Burada dikkat çekmemiz gereken bir konu daha var, sadece spor yapmak hastalar için kurtarıcı olmuyor. Önemli olan sigaradan kurtarmaktır çünkü sigara içen her kişi için bu risk vardır."
CİHAN
<< Önceki Haber Hamamda kalp krizi geçiren hastanın damarlarının kapalı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER