Hamaney'den İsrail açıklaması: Gerekirse yine vururuz!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 4 2024
İran'ın dini lideri Hamaney, yaklaşık 5 yıl sonra verdiği ilk cuma hutbesinde, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısının 'tamamen yasal ve meşru bir eylem' olduğunu söyledi.
İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, yaklaşık 5 yıl sonra ilk defa cuma hutbesi verdi. Hamaney'in hutbesi, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırıda ölmesi ve İran'ın İsrail'e füze saldırısı düzenlemesinin ardından geldi.
Gazete Duvar'de yer alan habere göre Hamaney, hutbesinde, 'Müslüman ülkelerin ortak bir düşmanının olduğunu' belirterek, "Müslüman uluslar, Afganistan'dan Yemen'e, İran'dan Gazze ve Lübnan'a savunma kemerini bağlamalıdır" ifadelerini kullandı. Hamaney, her ülkenin kendisini saldırganlardan koruma konusunda her hakkının bulunduğunu belirterek, Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik 7 Ekim'deki 'Aksa Tufanı' saldırısının meşru bir eylem olduğunu, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının da aynı şekilde meşru olduğunu belirtti.
'DÜŞMANIMIZ BİRDİR'
Hamaney, İran’ın 1 Eylül Cuma akşamı İsrail’e düzenlediği füze saldırısına işaret ederek, “Birkaç gün önce bizim silahlı kuvvetlerimizin yaptığı saldırı tamamen meşru ve yasaldı. Siyonist rejime saldırımız en hafif saldırımızdı. Siyonist rejim durmadan suç işliyor. Bu rejime karşı her türlü önlemin alınması gerekir… Acele etmeyeceğiz. Neyin doğru olduğunu hesaplayacağız. Tereddüt de etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Ali Hamaney, "İsrail'e yanıt vermek için ne gecikeceğiz ne acele edeceğiz" diye konuştu.
El Cezire haber sitesinin aktardığına göre, başkent Tahran'da toplanan binlerce İranlıya hitap eden dini lider Hamaney, "Düşmanımızın benimsediği politikalar, tüm Müslümanlar arasında ayrılık ve fesat tohumları ekmek, ayrılıklar yaratmaktır. Filistinlilere, Lübnanlılara, Mısırlılara ve Iraklılara karşı aynı düşmandır. Yemen ve Suriye halkının düşmanıdır" dedi. İran'ın dini lideri, hutbesinde, "Düşmanımız birdir" ifadelerini kullandı.
Ali Hamaney, "Filistin halkının kendin
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti5.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'
6.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi7.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...


