Hami Mandıralı: En kısa yoldan Avrupa'ya gitme şansımızı kaçırdık


Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, kupadan elenerek en kısa yoldan Avrupa'ya gitme şanslarını yitirdiklerini söyledi.

Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda 1-0 kaybettikleri Akhisar Belediyespor maçının ardından açıklamalar yapan Teknik Direktör Hami Mandıralı, "Trabzonspor olarak özellikle ilk yarı arzu ettiğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Hiç birimizin hoşuna gitmeyen, taraftarımızın, camiamızın, oyuncularımızın bile hoşuna gitmeyen bir ilk yarı oynadık." diyerek, şöyle devam etti:

"İkinci yarı bir kıpırdanma oldu ama golü bulamadık. En kısa yoldan Avrupa'ya gitme yolumuz olan kupadan elendik. Mazeretleri sığınmadan şunu söylemek isterim; Trabzonspor'un hedefleri hiç bir zaman bitmez. Yukarılara doğru tırmanmak istiyorsak oyuncularımız sahada biraz dana fedakarlık yapmak zorunda. Bizler teknik ekip olarak onları hazırlıyoruz, bizim görevimiz o. En iyi gördüğümüzü sahada oynatmaya çalışıyoruz, onlardan verim istiyoruz ama bugün olmadı."

Ligdeki maçlarını kazanarak dördüncülüğe kadar çıkma şanslarının olduğuna inandığını kaydeden genç hoca, "Bu kadronun bunu başarabileceğini düşünüyoruz. Bundan sonra daha çok çalışmaları lazım. Biz onları hazırlayacağız, onlar da oynayacak. Ama bugün oynanan futbol bizi, taraftarımızı, camiamızı mutlu etmemiştir." dedi.

"TRABZONSPOR SAHADA TAKIM OLAMIYOR"

Futbolcuların derdinin para olduğunu düşünmediğini ifade eden Mandıralı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzonspor sahada takım olamıyor. Bunun daha önce sıkıntılarını yaşadı. Belli ki bir kaostan, bunalımdan çıkmış. Bizler geldikten sonra dokunuşlarla, bireysel ilişkilerimizle takımı hazırlamaya çalışıyoruz ama demek ki çok başarılı olamadık. Takım olma adına sıkıntıları var. Bu bizden kaynaklanmıyor. Önceden gelen bir sıkıntı.

Futbolcularla içeride de konuştuk. Başka mazeretlerinin olmadığını anladılar. Hafta sonu Akhisar'ı yenerek lige yeniden başlamaları gerektiğinde hem fikir oldular. İnşaallah bunu gerçekleştirirler. Bizler onlara yardımcı olmaya gelen insanlarız. Ama sahada kaderimizi belirleyecek olan onlardır. İnşaallah bu dediklerini sahaya yansıtırlar."

Akhisar Belediyespor kalecisi Fatih'in tribünlerle yaşadığı diyaloğu da eleştiren genç hoca, "Bir kaleci sadece görevini yapmalı. Taraftarla uğraşmamalı ve kışkırtmamalı. Siz kalecisiniz, işinizi yapmalısınız. Zaten takım kötü oynuyor, bir de taraftarı tahrik etmenin anlamı yok." dedi.

"GÜRAY VURAL 3-4 HAFTA OLMAYACAK"

Bordo mavili forma ile çıktığı ilk maçta sakatlan Güray Vural'ın kolunun çıktığı bilgisini veren Hami Mandıralı, "İlk maçı, geldiği takıma karşı oynuyor. İyi işler yapmak isterken sakatlandı. Kolunda çıkma var. Belki 3-4 hafta olmayacak. Ona mı üzüleceksin, takıma mı üzüleceksin. Ama bunu toparlayacak futbolculardır." değerlendirmesini yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Hami Mandıralı: En kısa yoldan Avrupa'ya gitme şansımızı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER