Hami Mandıralı'nın aklı Avrupa'da

Teknik Direktör Hami Mandıralı, bu sezon 10'uncu sıradan devraldığı takımını Avrupa'ya taşımak istiyor.

Hami Mandıralı'nın aklı Avrupa'da

Teknik direktör Hami Mandıralı, Trabzonspor'da bir önceki döneminde yakaladığı başarıya bu sezon da ulaşmayı hedefliyor. 

Süper Lig'de 2013-14 sezonunda, ligin 21'inci haftasında teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın yerine göreve gelen Mandıralı, takımını 4'üncü sıraya taşıyarak Avrupa kupalarına katılma hakkını elde etmişti.

Bu sezon ise ligin 19'uncu haftasında Sadi Tekelioğlu'ndan görevi devralan Mandıralı'nın, sezonun bitimine 6 hafta kala Avrupa hedefine ulaşıp ulaşamayacağı merak konusu oldu.

Hami Mandıralı, 2013-14 sezonunda 30 puanla 9'uncu sırada yer alan Trabzonspor'da göreve gelmiş ve takımıyla ligi 53 puanla 4'üncü sırada tamamlama başarısı göstermişti. 

Bordo mavililerin bu sezonki üçüncü teknik adamı olan Mandıralı, 24 puanla 10'uncu sırada devraldığı takımın başında 10 haftada 13 puan toplayabildi.

Bordo mavililer, ligin bitimine 6 hafta kala 37 puanla Avrupa potasının 8 puan gerisinde yer alıyor.

KALE YİNE ESTABAN'IN

Trabzonspor'da, kaptan Onur Recep Kıvrak'ın ameliyat olmasıyla kaleyi devralan Esteban Alvarado, formayı kaptırmıyor. 

Onur'un yokluğunu fırsata çeviren ve oynadığı maçlarda performansıyla beğeni toplayan Kostarikalı kalecinin, Gençlerbirliği maçında da 11'de sahaya çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Onur'un sakatlığı geçmesine rağmen Estaban'ın formda olması nedeniyle teknik direktör Hami Mandıralı'nın Gençlerbirliği deplasmanında kalede yine Esteban'a görev vereceği öğrenildi.

Torku Konyaspor maçıyla birlikte formayı devralan Esteban, son 6 maçta kalesinde 5 gol gördü. 26 yaşındaki kaleci, bu sezon Trabzonspor formasıyla ise, 2'si kupada toplam 13 maçta forma giydi.

EKSİKLER CAN SIKIYOR

Bu arada Trabzonspor'da eksik oyuncu sayısı yeniden artmaya başladı. Bu sezon sakat ve cezalı oyuncuların fazlalığından yakınan bordo mavililerde Ramazan Övüç Medipol Başakşehir maçında yaşadığı sakatlık sonrası ameliyat olmuştu. 

Hafif sakatlığı bulunan Marko Marin takımdan ayrı olarak çalışırken, Gençlerbirliği maçında oynayıp oynayamayacağı henüz netlik kazanmadı. Dün salonda çalışan Bosingwa ve Cardozo da Gençlerbirliği maçına yetiştirilmeye çalışılıyor. 

Ayrıca orta saha oyuncusu Aytaç Kara da kart cezası nedeniyle Gençlerbirliği deplasmanında forma giyemeyecek.

<< Önceki Haber Hami Mandıralı'nın aklı Avrupa'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER