Hamile hemşireye 4 kadın saldırdı

Uyarı: Şiddet içeren anlatı vardır, rahatsız edici bulabilirsiniz. İstanbul Başakşehir'deki bir devlet hastanesinde dört hasta yakınının, hamile olan 24 yaşındaki hemşire Gülhan D.'yi darp etmesinin ardından sağlık çalışanlarına şiddet konusu yeniden gündeme geldi. Şikayetçi olan Gülhan D. ifadesinde "Odada bulunanlar 'Yapmayın, kadın hamile' demelerine rağmen saldırılarına devam ettiler" dedi.

SHABER3.COM

BBC'nin derlediği habere göre, Şanlıurfa'da da bir hemşirenin kan alımı sonrasında hasta yakınları tarafından iki kez darp edildiği bildirildi, olayla ilgili üç kişi tutuklandı.

Türk Tabipleri Birliği, yeni bir 'Sağlıkta Şiddet Yasası' çıkarılması talebini yinelerken, Twitter'da da "Sağlıkta Şiddete Hayır" etiketiyle saldırıya tepki gösterildi.

İstanbul'daki olay, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde Pazar günü saat 22.00 sıralarında meydana geldi.

Gülhan D., 16 Ocak günü kan alma biriminde görevli olarak çalıştığını ve olay sırasında kan aldığını söyledi.

Gülhan D. ifadesinde, G. A. isimli hastanın kan alma işleminin bitmesinin ardından başka bir hastayla ilgilendiğini anlattı:

"G. A. kan alımından dolayı ani baş dönmesi yaşamasın diye kendini iyi hissedene kadar koltukta oturtuyorduk. Bu kişi bana 'Ben kalkabilir miyim' dedi. Ben de 'Kendinizi iyi hissediyorsanız kalkabilirsiniz' dedim. Bana, 'Aman siz kaldırmayın sakın' dedi. Ben de diğer hastanın işlemlerine devam ettiğimden, 'Şu an sizinle ilgilenemiyorum, biraz beklerseniz yardımcı olacağım' dedim."

G. A.'nın koridora çıktığını, koridordan 'Kimse ilgilenmiyor' şeklinde bağrışma sesleri duyduğunu fakat başka bir hastayla ilgilendiğinden koridora çıkamadığını dile getiren Gülhan D., baygınlık geçiren G. A.'nın hasta yakınları ve orada bulunan doktorlar ile hemşireler tarafından yeniden kan alma odasına getirildiğini kaydetti.

Gülhan D., hastanın tansiyonuna bakılırken bir hasta yakınının kendisine "Bana ismini ver seni işinden edeceğim, sana göstereceğim" diyerek bağırdığını, başka bir hasta yakınının ise kendisine küfür ettiğini belirtti.

Hasta yakını N. K.'nin de elindeki poşetleri yere atarak kendisinin üzerine yürüdüğünü ifade eden Gülhan D., elleriyle kendisini korumaya çalıştığını belirterek, "Yaklaşmamasını söyledim şahıs birden elleriyle başıma saldırdı. Başörtümden tutarak sağa sola savuşturmaya başladı. Başörtümü açarak saçımı çekmeye başladı. Ben kendimi saldırıdan korumak amacıyla ellerimle şahsı iteklemeye kendimden uzaklaştırmaya çalıştım ancak kurtulamadım" dedi.

Gülhan D., saldırıdan kurtulmaya çalışırken kendisinden 4-5 metre uzaklıkta bulunan R. K.'nin koşarak kendisine uçan tekme attığını belirterek "Mesafe uzak olduğu için şahsın dizi suratımın sol kısmına geldi. Yüzümden darbe alınca ben yere yığıldım" dedi.

Gülhan D. yerdeyken hasta yakınlarının üzerine geldiğini, ellerindeki poşet, çanta ve diğer şeyleri kendisine fırlattıklarını ve kendisini sürüklediklerini belirtti.

Hemşire, "İçlerinden N. K. karnıma tekme atmaya başladı. Odada bulunanlar 'Yapmayın kadın hamile' demelerine rağmen saldırılarına devam ettiler" şeklinde beyanda bulundu.

?Kendi çabalarıyla ayağa kalktığını söyleyen Gülhan D., polis ekiplerini aradığını, hastane güvenliğinin de saldırganları kendisinden uzaklaştırmaya çalıştığını belirtti.

Hemşire Gülhan D. ifadesinde "Ben 2 aylık hamileyim. Görevim esnasında bana saldıran, hakaret eden, tehditlerde bulunan, benim yaralanmama neden olan ve bana saldırarak karnımda bebeğimin düşmesine neden olacak şekilde beni darp eden A. K., N. K., R. K. ve H. K.'ten davacı ve şikayetçiyim" dedi.

Şanlıurfa'da da bir hemşire darp edildi

Sağlık çalışanlarına yönelik bir diğer şiddet haberi de Şanlıurfa'dan geldi. DHA'nın haberine göre, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi'nde görev yapan hemşire Mustafa Arslan, hasta bir çocuğa serum takmak için damar yolu açtı.

Bu sırada çocuğun ağlaması üzerine Arslan ile hasta yakınları arasında tartışma çıktı.

Saldırıya uğrayan hemşire, kendisini tehdit de ettiğini öne sürdüğü hasta yakınından şikayetçi olmak için polis merkezine gitti.

Mustafa Arslan, şikayetinin ardından hastaneye dönerken, kendisini takip eden hasta yakınları tarafından otomobili durduruldu. Araçtan indirilen hemşire, burada da dört kişilik grup tarafından darp edildi.

Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden İbrahim Halil Yüksekyayla, Mehmet Çiftçi ve Ali Tüver, 'kasten yaralama', 'yağma' ve 'mala zarar verme' suçlarından tutuklandı. A. G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Saldırılara tepkiler

İstanbul'daki saldırı hastane önünde protesto edilirken, Türk Tabipleri Birliği, "artık yeter" diyerek, etkili ve caydırıcı yeni bir Sağlıkta Şiddet Yasası çıkarılması taleplerini yineledi.



Twitter'da da "Sağlıkta Şiddete Hayır" etiketiyle saldırıya tepki gösterildi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, İstanbul'daki saldırı için "Bu vandallık cezasız kalmamalı" dedi.



Şanlıurfa'daki saldırı konusunda Twitter'dan paylaşım yapan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Mustafa Gülüm, "Failler cezaevinde, hakettikleri yerde" dedi.


<< Önceki Haber Hamile hemşireye 4 kadın saldırdı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER