Anne karnında gözaltı zulmünde şok detay

140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılan operasyonla ilgili insanın kanını donduran bilgiler gelmeye devam ediyor.

Anne karnında gözaltı zulmünde şok detay

HAMİLE VE BEBEKLİ KADINLAR NEZARETHANEDE  

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 41 Bank Asya çalışanı arasında 6 aylık hamile D.U’nun bulunduğu ortaya çıktı.

Sabah saat 05:30 sularında D.U’nun evinde arama yapıldığı ardından da gözaltına alınarak Vatan Emniyet’e götürüldüğü ifade edildi.

Gözaltına alınanlar arasında başka hamile kadınların ve 2-3 aylık bebekleri ile sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiği ortaya çıktı.

Skandal gözaltı uygulamasına ailelerin karşı çıktığını “İfade almaya davet etselerdi gelirdik. Hamile ve bebekli kadınlara yapılan uygulamanın insani bir yanı yok” şeklinde tepki gösterdiği aktarıldı. 

Emniyet sorgusu tamamlanan 6 aylık hamile D.U’nun sağlık kontrolü için Haseki Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.

Emniyette nezarethanede hala hamile ve bebekli kadınların ifade vermek için bekletildiği ifade edildi.

‘SURİYELİ MÜLTECİ ARIYORUZ’ DİYEREK KİMLİK KONTROLÜ YAPMIŞLAR

Sabah 05.00 saatlerinde burs ve kurban toplayan hayırseverlere yönelik gerçekleştirilen operasyona ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından gözaltı uygulanan hayırseverlerin adreslerinde bir hafta önce kimlik kontrolü yapıldığı öğrenildi.

Emniyetten gelen polislerin, adreslerde “Aldığımız ihbara göre burada Suriyeli mülteciler kalıyormuş” diyerek kimlik kontrolü gerçekleştirdiği ifade edildi.

Hayırsever vatandaşların, bu sabahki operasyon kapıyı çalan polislerin daha önce kimlik tespiti için gelen polisler olduğunu görünce çok şaşırdıkları vurgulandı.








<< Önceki Haber Anne karnında gözaltı zulmünde şok detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER