Hamilelikte kişisel temizlik uçukları önlüyor

Hamilelikte kişisel temizlik uçukları önlüyor

Anne adaylarının hamilelik sürecinde kendini uçuktan koruması gerekiyor. Bu virüsün temas yoluyla bulaştığını ve anne adaylarının gebelik sürecinde çok dikkatli olmaları gerektiğin söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Yaren Tuba Bektaş, uçuktan korunmak için anne adaylarının kişisel temizliğine önem vermesi gerektiğini belirtti.

Hamilelik sürecinde yaşanabilecek hastalıklar, anne adaylarını zorlayabilir. Bu hastalıklardan biri de kamuoyunda 'uçuk' olarak bilinen herpes simpleks virüsü. Konu hakkında bilgi veren Dr. Bektaş, "Bu virüs temas yoluyla bulaşabildiğinden anne adaylarının gebelik sürecinde çok dikkatli olmaları gerekir. Hamilelik sürecinde bağışıklık sistemi zayıf düştüğünden ve psikolojik iniş-çıkışlar yaşandığından uçuk hastalığına yakalanma riski yüksektir. Tokalaşma, kişisel eşyaları ortak kullanma gibi nedenler virüsün kolaylıkla anne adayına bulaşmasına sebep olabilir." dedi.

Yetersiz ve sağlıksız beslenme, kişisel temizliğe dikkat etmeme gibi durumlarında uçuğa yakalanma riskini artırabileceğine dikkat çeken Dr. Bektaş, şu açıklamalarda bulundu: "Uçuğun tedavisinde antiviral ilaçlar kullanılır. Bu ilaçlar özellikle ataklarda, gebelik sırasında ilk enfeksiyonu geçen kadınlarda ve yenidoğanda HSV enfeksiyonu riskini azaltmak için kullanılır. Anne adayları uçuktan korunmak için öncelikle kişisel hijyene önem vermelidir. Hamilelik boyunca bağışıklık sistemini güçlendirebilmek için düzenli beslenilmelidir. Ayrıca vücudu yoracak ve strese sebep olabilecek her türlü durumdan da mutlaka uzak durulmalıdır. Doğum sonrası hijyen de hem anne hem bebek sağlığı için oldukça önem taşır." CİHAN
<< Önceki Haber Hamilelikte kişisel temizlik uçukları önlüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER