Hamsinin yerini istavrit aldı


Karadeniz'in meşhur lezzeti hamsi, tezgahlara bu yıl erken veda etti. Balıkçı tezgahlarının yeni gözdesi mezgit ve istavrit oldu.

Samsun'un Terme ilçesinde balık tezgahlarına hamsi erken veda etti. Denizde erken biten hamsinin yerini ise istavrit ve mezgit aldı. Tezgahtaki hamsi ise buzhaneden tedarik edilirken, fiyatı ise 10 ila 15 liradan satılıyor.

Karadeniz'in soğuk sularında Termeli balıkçılar tarafından avlanarak balıkçı tezgahlarına ulaşan taze balıklar, sofraları süslemeye devam ediyor. Karadeniz sofrasının vazgeçilmezi hamsi ise bu yıl da sofralara erken veda etti. Balık pazarındaki dükkanda satış yapan balıkçı Selçuk Gürler, "Hamsi bu yıl da bizi erken yarı yolda bıraktı. Hamsi varken tezgahlarımız daha şenlikti, hamsinin yerini ise mezgit ve istavrit aldı. Bu balıkları da yöre halkımız sever ama hamsi başkadır bizim için, soframızın vazgeçilmezimizdir. Hamsi avı erken başlıyor ve erken bittiği için de şimdi kalmıyor. Onun yerine başka balıklar alıyor, biz de müşterilerimize onları satıyoruz." dedi.

Gürler, mezgitin 5 liradan, istavritin ise 5 ila 7 lira arasında satıldığını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Hamsinin yerini istavrit aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER