Hamzaçebi: "Bahçeli'nin kendi takdirleri ama ben çok doğru bulmadım"


Meclis Başkanlığı seçiminin üçüncü tur oylaması başladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Bahçeli'nin açıklamalarıyla ilgili "Aslında hiç süpriz değil. Sayın Genel Başkanımız daha adaylar belirlenmeden önce bu konuyla ilgili davranış biçimimizin ne olacağını kamuoyuyla paylaştı." dedi. CHP İstanbul Milletvekili M. Akif Hamzaçebi ise "Sayın Bahçeli'nin kendi takdirleridir ama ben çok doğru bulmadım." açıklamasında bulundu. Oylama öncesi konuşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de daha vakit olduğunu belirterek dakikaların sonucu değiştireceğini söyledi.

Bahçeli'nin açıklamalarının Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şansının artırılması olarak görülebileceğini dile getiren MHP'li Mevlüt Karakaya, İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı seçiminde çatı aday olduğunu hatırlattı. İhsanoğlu'nun Meclis Başkanı olma şansının Bahçeli'nin açıklamalarıyla arttığını ifade etti. 4. tura İhsanoğlu'nun kalması halinde HDP'den destek beklediğine dair bir şey söylemediğini vurgulayan Karakaya, İhsanoğlu'nun düşük de olsa son tura kalabileceğini kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili M. Akif Hamzaçebi ise "Sayın Bahçeli'nin kendi takdirleridir ama ben çok doğru bulmadım. Gönül isterdi ki muhalefet partileri bir araya gelip Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı dışındaki bir adayı desteklesinler ve o kişi Meclis Başkanı seçilsin. Maalesef bugün bu noktanın çok uzağına düşmüş bulunuyoruz. Bu doğru olmadı, iyi bir başlangıç yapabilirdik. İyi olmadı bu." şeklinde konuştu.

MHP'nin 4. turda geçersiz oy kullanacak olması sebebiyle tablonun muhalefet açısından çok net olmadığını dile getiren Hamzaçebi, CHP'nin Baykal'ı aday gösterdiğini hatırlatarak İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı çatı adaylığının orada kaldığını söyledi. Hamzaçebi, şöyle devam etti: "Şimdi gelin tekrar Ekmeleddin beye oy verin demek doğru bir yaklaşım değil. Bu çözüm getiren bir yaklaşım değil. Çözümsüzlüğün bir şekilde masum gösterilmesi şeklinde bir tavırdır bu. Bu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayının Meclis Başkanı seçilmesi gibi bir sonucu yaratır. Görünüşte 'hiç kimseyi desteklemiyorum, Adalet ve Kalkınma Partisine karşı mücadele ediyorum' derken öte taraftan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı Meclis Başkanı seçiliyorsa o zaman bir başka ittifak var demektir bu."

CİHAN
<< Önceki Haber Hamzaçebi: "Bahçeli'nin kendi takdirleri ama ben çok... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER