Hamzaçebi'den çok önemli 'dershane' uyarısı

Dershaneleri kapatmak için çıkarılan kanunun Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından iptal edilmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı, hukuksuzluğu bu kez yönetmelikle sürdürmek istiyor.

Hamzaçebi'den çok önemli 'dershane' uyarısı

Dershaneleri kapatan yasanın iptalini AYM'ye taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu girişimiyle yasaya karşı açıkça suç işleyeceği uyarısında bulundu. “AYM'nin kararı gayet açıktır. Dershanelerin kapatılmasına ilişkin yasa maddesi iptal edilmiştir. Hükümete düşen görev dershanelerin açılmasına yönelik düzenlemeyi yapmaktır. Yönetmelik yetkisi dershanelerin kapatılması için değil ancak açılması için kullanılabilir. Bu yönetmelik dershanelerin açılması yönünde yapılmazsa açıkça suç işlemiş olurlar.” dedi.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da, bakanlığın AYM'nin kararını eğip bükmeye çalıştığını kaydetti. Özkoç, “Bir kere dershanelerin kapatılması temelden yanlış. Bunu bir taraftan eğmeye bükmeye, kendi istediğimiz şekle sokmak yanlış. İmtihan sisteminin olduğu eğitim sisteminde dershaneleri kapatamazsınız. Kapatırsanız hazırlık liseleri adı altında liseler açılır. Söylenilen dezavantajların on katı yaşanır. Dershanelerden 3-4 milyar alınmasından şikayet edilirken hazırlık liselerinden 15 milyar alınıyor. Fakir çocuklar oraya gidemiyor. Dershaneler ortadan kaldırılırsa yoksul çocukların eğitim fırsatı ellerinden gider. Yoksul çocuklar artık bir ODTÜ'de bir Boğaziçi Üniversitesi'nde okuma şansını kaybeder.” ifadelerini kullandı.

ZAMAN
<< Önceki Haber Hamzaçebi'den çok önemli 'dershane' uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER