Hamzaoğlu'nun Porto mesajının sırrı ortaya çıktı

Galatasaray'a uzun vadede gelir patlamasına neden olacak işte o proje!

Hamzaoğlu'nun Porto mesajının sırrı ortaya çıktı

Bu sezon transferin en hızlı takımı olan Fenerbahçe’nin kadrosuna kattığı birçok ismin Porto kökenli olması dikkat çekiyor.

Teknik direktör Vitor Pereira'nın yanı sıra Fabiano Ribeiro, Abdoulaye Ba ve Josef de Souza daha önce Porto çatısı altında görev almış isimler. Mevcut kadrodaki Raul Meireles, Bruno Alves, Diego Ribas ile birlikte kadrodaki Porto kökenli isim sayısı 7’ye çıkıyor.

SON BOMBA MARTİNEZ
Portekiz temsilcisi dünya futboluna da en çok oyuncu pazarlayan ve bundan en çok para kazanan kulüp durumunda. Son yıllardaki transfer hareketliliği incelendiğinde Ejderhalar'ın transfer başarısı iyice ortaya çıkıyor. Son olarak Jackson Martinez'i 35 milyon euroluk serbest kalma bedeliyle Atletico Madrid'e yollayan Porto’nun, 2004'ten beri aralarında Radamel Falcao, Pepe, James Rodriguez gibi isimlerin de olduğu tam 9 oyuncusunu başka takımlara pazarladığı görülüyor. Bu transferlerden en az 28 milyon euroyu kasasına koydu.

BAŞARILARI ÖRNEK OLDU
İşte Porto'nun bu altyapı başarısı Galatasaray'ı harekete geçirdi. Yönetici Cüneyt Tanman ve ekibi Porto üzerine geniş bir rapor hazırlığında. Kısa bir süre sonra tamamlanması ve Başkan Dursun Özbek’e sunulması planlanan Porto raporunda futbolcuların altyapıya kazandırılma yaşları, dünya genelindeki scout sistemleri, öne çıkan örneklerde hangi futbolcunun nereye kaç paraya satıldığı ve altyapılarındaki düzene ilişkin araştırmalar yer alıyor. Podolski transferinde maliyeti düşürerek büyük bir başarı elde eden Tanman bir taraftan da bu altyapı sistemini oturtmaya çalışıyor. Florya'da altyapıya dair hummalı bir çalışma var. Hedef Galatasaray'ın kendi yıldızlarını yeniden ve artırarak yetiştirmesi.

 “YETİŞTİRİP SATACAĞIZ”
Bu çalışmalardan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu da oldukça memnun. Tecrübeli çalıştırıcı önceki gün düzenlediği basınla sohbet toplantısında da konuyla ilgili ipuçları vermişti. “Oyuncularımızı talipleri olduğu zaman vermemiz lazım. Artık yetiştirip, satacağız. Hep alan olmamalıyız. Porto modeli gibi olmalıyız” ifadelerini kullanmıştı.

YILDIZLAR SAYMAKLA BİTMİYOR
Porto'nun tüm zamanlar incelendiğinde dünya futboluna kazandırdığı sayısız isim var. Mario Jardel, Deco, Hulk, Raul Meireles, Vitor Baia, Ricardo Quaresma, Ricardo Carvalho, Hugo Almeida, Lisandro Lopez, Bosingwa, Bruno Alves, Luis Fabiano bunlardan akla gelen sadece birkaç isim. Porto sadece futbolcu değil teknik direktör üretiminde de oldukça başarılı. Jose Mourinho, Andre Villas Boas, Vitor Pereira çıraklık dönemlerini Portekiz ekibinde geçirmiş isimler.

BUGÜN

<< Önceki Haber Hamzaoğlu'nun Porto mesajının sırrı ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER