Karakola bomba yüklü tankerle saldırdılar

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Nisan 12 2016
Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Hani ilçesi Jandarma Komutanlığı'na dün gece düzenlenen bombalı araçla saldırıda 1 askerin şehit olduğunu, 39' u asker 47 kişinin yaralandığını bildirdi.

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lılar İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. İlk bilgilere göre PKK'lı teröristler bu gece bomba yüklü tankeri İlçe Jandarma Komutanlığı önünde infilak ettirdi. Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı ile çevresindeki binalarda hasar meydana gelirken, yaralananlar oldu. Bombalı saldırının ardından ilçede PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

İlçeye Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Çatışma nedeniyle ekipler bir süre ilçeye ulaşamazken, yaralılar Hani Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Saldırıda Jandarma Komutanlığı ile bitişiğinde bulunan lojmanlarında da büyük hasar meydana gelirken, olayda askerlerin yanı sıra sivillerinde yaralandığı öğrenildi. İlçe Jandarma Komutanlığı yakınında bulunan deprem konutlarının da patlamadan büyük oranda hasar gördüğü, burada oturan vatandaşların da yaralandığı belirtildi. 
İlçede çatışmalar devam ediyor.


TSK'DAN AÇIKLAMA: 1 ŞEHİT, 47 YARALI

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Hani ilçesi Jandarma Komutanlığı'na dün gece düzenlenen bombalı araçla saldırıda 1 askerin şehit olduğunu, 39' u asker 47 kişinin yaralandığını bildirdi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "11 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 23.10 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 39 kahraman silah arkadaşımız, altı yakını ve iki sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça girişilen saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, değerl

Bu haberler de ilginizi çekebilir