Harçlıklarını Suriyeli çocuklara bağışladılar


Adıyaman'ın Kâhta İlçesi Hacı Bey Ortaokulu öğrencileri, Kâhta Gönüllüler Platformunun Suriyeli mülteciler için başlattığı 'Bir çuval un' kampanyasına harçlıkları ile destekte bulundu.

Kâhta'nın en yoksul mahallerinden bir tanesi olan Menderes Mahallesinde bulunan Hacı Bey Ortaokulu öğretmenlerinin de destek verdiği kampanyaya, öğrenciler harçlıklarından biriktirdikleri ve topladıkları para miktarı ile 68 çuval un alınabilecek. Öğrencilerin topladığı 3 bin 120 lirayı 100. Yıl Parkında kurulu bulunan İHH ait yardım çadırında görevlilere teslim edildi.
İHH Kahta Temsilcisi İsmail Tümer, "Kahta en yoksul mahallerinden birisi olan Menderes Mahallesinde bulunan Hacı Bey Ortaokulu öğrencilerinin bu örnek davranışı gerçekten bizleri duygulandırdı. Öğrencilerimizi kutluyoruz ve tebrik ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin." dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Selahattin Öztürk, şunları söyledi: "Amacımız bu soğuk kış günlerinde Suriyeli kardeşlerimize bir nebze de olsa destek olmak. Özellikle ekonomik durumu zayıf olan öğrencilerimizin kendi harçlıklarından fedakârlık yapmaları da bizi ayrıca sevindirmiştir. Kampanyamıza destek veren bütün öğretmenlerimize, öğrencilerimize ayrıca ilkokulu ortaokul okulu idarecilerine teşekkürlerimizi sunarız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Harçlıklarını Suriyeli çocuklara bağışladılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER