[Harun Tokak] Bayram Baklavası
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 14 2024
Samanyoluhaber.com yazarı Harun Tokak'ın pazar yazısı
HARUN TOKAK
Bizim hazin hikayemiz 2014 Ramazanında başladı.
Buruk bayramlarımız da.
Milletin malına dadanan kırk haramilere başkaldıran polisler, müdürler bir ramazan günü tutuklandılar.
Bu bayram onların içerideki 21’inci bayramları. Tam 21 bayramdır içerdeler. Adliye koridorlarındaki görüntüleri, yere serilmiş iftar sofraları, toplu teravihleri hala gözlerimizin önünde.
Onlarla birlikte Hidayet Karaca, İlhan İşbilen, Alaaddin Kaya gibi daha nice güzel insan içerdeler. Onun için ramazanlarımız, bayramlarımız hep buruk geçiyor.
Bayram biraz da buluşmak, kavuşmak, bir araya gelmektir.
Bayram özgürlüktür.
Kurban Bayramı Hazreti İsmail’in özgürlüğünü simgeler.
Bugünlerde Museviler de Fesah veya başka bir adıyla Hamursuz Bayramı’nı kutluyorlar. Fesah özgürlük demek. Mısır’dan, Firavun’un zulmünden kaçan İsrailoğulları Kızıl Deniz’de açılan ilahi yoldan geçerek özgürlüklerine kavuşuyorlar. Ekmeklerinin mayalanmasını beklemeden ve yanlarına maya almayı unutarak yola çıktıkları için yol boyunca yiyeceklerini mayasız yapıyorlar.
Özgürlüklerine kavuştuklarında, herkes çıkınında ne varsa serdikleri yeryüzü sofrasına koyuyor ve birlikte yemek yiyorlar.
Bu sofra onların ilk özgürlük sofrasıdır.
Yine bugünlerde Hristiyanlar, Hazreti İsa’nın yeniden dirilişini simgeleyen Paskalya Bayramı’nı kutluyorlar.
Kur’an’da bayram bir yerde geçiyor o da Maide suresinde.
“Meryem oğlu İsa şöyle dua etti: “A
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'5.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti
6.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi7.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...


