[Harun Tokak] Belevi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Mart 12 2023
Samanyoluhaber.com yazarı Harun Tokak'ın Pazar yazısı: Belevi
HARUN TOKAK
Oturduğum kasabanın yakınında Belevi adında küçük bir belde var. Şehir merkezine giden yol bu şirin beldenin ortasından geçiyor.
Bu sevimli belde bu mevsim çok güzel oluyor. Yolların iki yanlarında sıralanmış badem ağaçları, sevgililerine gitmek için süslenmiş gelinler gibi çiçekli dallarından dökülen bahar gülücükleri ile gelip geçenleri selamlıyorlar.
Ne zaman bu şirin beldeden geçsem hep Hizmet Hareketi’nin yeri doldurulamaz destansı kahramanlarından biri olan Hacı Kemal Ağabey karşıma çıkıverecek ve yine, “Durmak yok, yola devam!” diyecek gibi geliyor.
Geçen gün anne-babası ve iki kız kardeşi ile komşu ülkede yaşayan sevgili torunum İhsan geldi. Onunla üç günlük minik bir kamp yaptık.
Uzun uzun ilklerin efendisi Hacı Kemal Ağabeyi anlattım ona. O da dikkatle dinledi.
İhsan daha on iki yaşında. Öğretmeni ona günlük tutmasını tavsiye etmiş. İngilizce tuttuğu günlüğüne Hacı Kemal Ağabey’i yazdı.
İhsan, günlüğüne Hacı Kemal Ağabey’le ilgili neler yazmış bir bakalım:
Lise tahsili bitirince ailesinin Selçuk Belevi’deki çiftliğinin başına geçen Hacı Kemal Ağabey kısa sürede temizliği, şık giyimi ve sosyal aktiviteleri ile dikkat çekiyor. Portakal, incir ve zeytin bahçelerinin verimini artırmak için projeler hazırlıyor.
Adnan Menderes baba dostudur. Çiftliğe sık sık uğramaktadır. Köşkü andıran tek katlı bahçeli ev, Menderes’ten sonra Demirel’in ve sonraki yıllarda da Özal’ın Ege Bölgesi Temsilciliği gibi çalışıyor. Misafirlerin biri geliyor, biri gidiyor.
Bu tecrübe onda ülke meselelerine dair bilinci daha da artırıyor.
O hep bir arayış içindedir.
İzmi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!
6.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!7.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!9.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler10.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!


