Hasanbeyli modern mezarlık ve gasilhanesine kavuştu


Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinin yıllardır mezarlığı olmasına rağmen kapısının bile olmadığı ifade ede Hasanbeyli İlçesi Belediye Başkanı Alpaslan Koca, "Bizde bir ata sözü vardır. Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine saygısı olmaz derler. Belediye olarak ilçemizin mezarlığını ilçemize yakışır hale getirdik." dedi.

Mezarlığın kapısı olmadığı için yol geçen hanı gibi olduğu belirten Hasanbeyli İlçesi Belediye Başkanı Alpaslan Koca, "Mezarlığımızın kapısı olmadığı için içerisinde de hayvanlar bile otlatılıyordu. Halka hizmetin Hakka hizmet anlayışı ile ilçemize hizmet etmeye çalıştığımız için çok şükür kapı yaparak kapalı hale getirdik. Halkımız mezarlıkta meftun bulunan atalarına ve yakınlarına karşı dini vecibelerin yerine getirirken zorlanmasınlar diye otluk ve toprak olan yaya yollarını güzel parke yollar haline getirdik. Ziyarete gelenler sokak sokak ayakları çamur olmadan ziyarette bulunsunlar istedik"

MORG VE GASİLHANE YAPILDI

Şimdiye kadar mezarlık içerisinde tesis olmadığına dikkat çeken Başkan Koca, "Mezarlık içerisine cenaze yıkama yeri, morg ve cenaze namazı kılmak için üstü kapalı yer yaptık. Bunları yaparken birilerine yaranmak için değil Hasanbeyli İlçesinde yaşayan vatandaşlarımızın ilçede yaşadıklarının farkına varmaları için aralıksız çalışıyoruz. Bu güzel işler bize nasip oldu, bizde elimizden geldiği kadar gücümüz yettiği ölçüde belki bir dua alırız. İlçemizin gerçek kimliğe kavuşması için belediyemizin imkanlarını daha verimli nasıl kullanırızın hesabını yaparak halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz." diyerek Hasanbeyli'ye hizmet vermekten çok mutlu olduğunu söyedi. CİHAN
<< Önceki Haber Hasanbeyli modern mezarlık ve gasilhanesine kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER