Hasar 15 milyar doları aştı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 13 2020
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, başşehir Beyrut'ta 4 Ağustos'ta meydana gelen şiddetli patlamanın yol açtığı maddi hasarın 15 milyar doları aştığını bildirdi.
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Beyrut Limanı'nda meydana gelen şiddetli patlama hakkında İspanya Kralı 6'ncı Felipe ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Avn, görüşmede Beyrut'ta meydana gelen şiddetli patlamanın yol açtığı maddi hasarın 15 milyar doları aştığının tahmin edildiğini söyledi.
İspanyol Kral 6'ncı Felipe ise ülkesinin bu zor dönemde Lübnan ile dayanışma içinde olduğuna vurgu yaptı.
BİNLERCE ARABA VE BİNA HASAR GÖRDÜ
Lübnan Emniyet Genel Müdürlüğü İç Güvenlik Biriminden yapılan yazılı açıklamada, patlamanın yaşandığı 4 Ağustos'tan itibaren hasar tespit çalışmalarına başladıkları belirtildi.
Şu ana kadar yapılan çalışmalarla 3 bin 972 bina ve 4 bin 214 aracın hasar gördüğü tespitinin yapıldığı ifade edilen açıklamada, hasar tespit çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.
Bu süre zarfında hırsızlık olaylarına karşı özel mülklerin korumaya alındığına işaret edilirken, bugüne kadar hırsızlık şüphesiyle 40 civarında kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.
Söz konusu patlamada hayatını kaybetmiş, ancak kimliği belirlenemeyenler ile kayıpların kimliklerini tespit etmek için uzman bir ekibin kurulduğuna işaret edildi.
2 BİN 750 TON AMONYUM NİTRAT İNFİLAK ETTİ
Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin yol açtığını söylemişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı3.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi4.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı5.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest
6.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!7.Halep'te gerilim! Valilik binası insansız hava aracıyla vuruldu8.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı9.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!10.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







