Hasta yakınlarının saldırdığı güvenlik personeli beyin kanaması geçirdi


Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir güvenlik görevlisi, hastaneye hasta getiren şahıslar tarafından darp edilip, ağır yaralandı.

Alınan bilgilere göre, R.D. isimli kadın mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle yanında arkadaşları ile Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi acil servisine geldi. Sağlık görevlileri tarafından acil müdahale odasına alınan R.D.'nin yanına girmek isteyen şahıslarla buna izin vermeyen güvenlik görevlisi Halil Şahin(34) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine şahıslar, güvenlik görevlisi Şahin'e saldırarak darp etti.

Başına aldığı darbe sonucu yere düşerek kafatası çatlayan ve beyin kanaması geçiren güvenlik görevlisi Şahin, hastanede yoğun bakıma alındı. Öte yandan, acil müdahale odasında tedavi altına alınan R.D.'nin de müdahale sırasında görevli hemşirelere saldırdığı, polise de mukavemet ederek, hastanenin camlarını kırdı.

Evli ve bir çocuk babası olan Şahin, görev yaptığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi sürdürüyor.

Saldırıyı gerçekleştiren S.A. ile E.Y. ise olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlılardan Serdar A.(24), sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklunun çeşitli suçlardan sabıkası olduğu öğrenildi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, hastaneye gelerek saldırıya uğrayan güvenlik görevlisinin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kavuncu, "Öncelikle bu saldırıyı telin ediyor, bunu gerçekleştirenleri nefretle kınıyorum. Saldırıya uğrayan kardeşimize acil şifalar diliyorum" dedi. Bizlerin sağlığı için gecesini gündüzüne katan fedakarca çalışan sağlık mensupları ve hastane çalışanlarına teşekkürlerimizi iletecek yerde, hem de yaşamına kastederek yapılan bu şiddet adalet nezdinde karşılıksız kalmayacaktır diyen Kavuncu, "Personelimize yapılan bu saldırı devlete, bizlere yapılmış olarak kabul ediyoruz. Aile, şikayetinin yanı sıra bu dava kamu davası olarak takip edilecektir. Fiziksel şiddet bir yana kimse yüksek sesle bağırma hakkına bile sahip olamaz. Aksi davranış içinde olanlar karşılarında yasalar müsamahasız bir şekilde uygulanacaktır. Önümüzdeki dönemde sağlıkta şiddetin çok daha güçlü bir şekilde önlenmesi için gereken yasal düzenlemeleri gündeme getireceğiz" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Hasta yakınlarının saldırdığı güvenlik personeli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER