Hastalar, e-ticaret sayesinde daha ucuz glutensiz makarna tüketebilecek

Hastalar, e-ticaret sayesinde daha ucuz glutensiz makarna tüketebilecek

Kayseri'de e-ticaret firmalarına ürün tedarik eden Prado Şirketi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çölyak hastalarına daha ucuza glutensiz makarna ulaştırmaya başladı.

Türkiye'de her 150 kişiden birinde görülen çölyak hastalığı, bir sindirim sistemi rahatsızlığı. Bu hastalar, gluten (buğday gibi tahıllarda bulunan bir protein grubu) içermeyen gıdalarla beslenmek zorunda. Ancak bu gıdaları bulmak ise çok zor ve pahalı. Hastalar hem normal yiyeceğe göre 10 kat fazla para ödüyor hem de dilediği zaman bu ürünleri bulamıyor. Çölyak hastalarının temin edemediği gıdaların başında ise glutensiz ekmek ve makarna geliyor. Kayseri merkezli e-ticaret sitelerine ürün tedarik eden Prado Firması, çölyak hastalarının ihtiyaç duyduğu glutensiz makarna tedariki için sosyal sorumluluk projesi başlattı. Firma bu kapsamda Türkiye'de glutensiz makarna üreten tek fabrika ile anlaşarak piyasa fiyatının çok altında makarnayı hastalara ulaştırmayı başardı. Ürüne, Prado e-ticaret aracılığıyla marka internet sitelerinden ulaşılabiliyor.

Glutensiz ürünlerin genellikle ithal ve bu nedenle pahalı olduğunu söyleyen Prado Yöneticisi Erhan Atay, şunları kaydetti: "Çölyak hastaları ekmeği bile neredeyse altın fiyatına alıyor. İhtiyaç nedeniyle fırsatçılık yapanlar da var. Biz de sosyal sorumluluk bilinciyle glutensiz makarnayı daha ucuza satmanın yollarını aradık. Türkiye'deki tek fabrika ile görüştük. Onlar pazarlama sorununu bizimle aştı. Biz de glutensiz makarnayı daha ucuza çölyak hastalarına ulaştırdık. Piyasada kilosu 45-50 liradan satılan glutensiz makarna internetten 16,5 liraya kadar indi. Bu sayede glutensiz makarna hem ucuzladı hem de ulaşılması kolaylaştı."

Çölyak hastalarının dernekleriyle de görüştüklerini anlatan Atay, hastaların sadece büyük marketlerde satılan glutensiz makarnaya bir tık mesafesinde yakın olduklarını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Hastalar, e-ticaret sayesinde daha ucuz glutensiz makarna... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER