Hastaların ölüm sebebini yazmıyorlar
⏱ Okuma Süresi 4 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 26 2020
Paylaş
X Post
Babasının koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini ileri süren B.Y., ölüm raporunda “solunum yetmezliği” yazıldığını ancak kendisinin çabaları sonrasında ölüm nedenine “Covid-19 şüphelisi” yazdırabildiğini söyledi.
Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde ölüm raporlarında virüs yerine bulaşıcı hastalık, solunum yetmezliği ve bilinmeyen hastalık sebebiyle öldü ibareleri yazıldığı iddiaları resmi verileri sorgulatıyor. Babasını koronavirüs nedeniyle kaybettiğini ileri süren B.Y., ölüm raporuna “solunum yetmezliği” yazıldığını kaydetti.
Mezopotamya'ya konuşan ve güvenliği nedeniyle ismini saklı tuttuğumuz B.Y., şunları söyledi:
“Babamın 20 günlük soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonu vardı. Ben ambulansı aradım, bana ‘ateşi var mı’ diye sordular. Ben de yok deyince ‘o zaman kovid-19 değil’ deyip kapattılar. Aile sağlık merkezine götürdüm ama 65 yaş üstü olduğu için hiç bakmadılar. Ben kızınca uzaktan ateşini ölçüp ‘Kovid-19 değil’, deyip eve gönderdiler. Bu yaşanılanlardan 4-5 gün sonra 28 Mart’ta babamda nefes darlığı başladı. Ambulansı aradım, ateşi olmamasına rağmen ‘ateşi var’ dedim. Hemen bir ambulans gelip babamı evden aldı. Ancak babam bir gün sonrasında vefat etti. Babamı hastaneye götürdükleri gibi entübe makinesine bağlamışlar. Babam solunum yolu yetmezliğinden vefat etti. Ölüm raporuna ‘solunum yetmezliği’ yazdılar. Ama ben zorla ‘koronavirüs şüphelisi’ ibaresini yazdırabildim.”
Babasının vefatından sonra yapılan koronavirüs testinde aileden üç kişinin pozitif çıktığını belirten B.Y, “İlk başta koku alamıyordum. Doktorlar ‘normal hastalıkta bu tarz bulgular var’ dediler. Beş gün boyunca normal tedavi gördük, antibiyotik, ağrı kesici ilaçları, grip ve sıtma için kullanılan ilaçları verdiler. Ben, eşim ve annem 5 günün sonunda taburcu olduk, pozitif olarak bizi eve gönderdiler. Hastaneden çıktığımızda da koku almıyordum ama ‘klinik bulgularınız iyi’ denilerek taburcu edildim. Bir hafta sonra aşırı öksürükten tekrar hastaneye gittim, hastalığın ciğerlerime vurduğunu öğrendim. Daha önceki tomografi sonucumda ciğerde bir şey yoktu” diye anlattı.
B.Y., tedavi sürecine dair şunları anlattı:
“İki sefer hastanede kaldım ama doktor yüzü görmedim çünkü ortalıkta doktor yoktu. En son hastaneden çıkarken görüştüm doktorla, oda kadın doğum doktoruydu. Hemşireler günde iki kes gelip tansiyon, kandaki oksijen seviyesi ve ateş ölçüp gidiyorlar. İlaçlarda kapının önüne bırakılıyor, telefon edip ilaç bıraktık diyorlar biz kapıdan alıyorduk.”
B.Y., kendisi ve ailesinin 14 günlük karantina sonunda normal yaşama döneceklerini söyledi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Borsayı Sarsacak İddia: Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve Eşinden Milyarlık Hisse Vurgunu Mu?2.Ukrayna'nın altyapısı tamamen yok olmak üzere3.Yazıcıoğlu Dosyasında Beklenmedik Hamle: Yıllardır Dosyayı Takip Eden Avukat Da Hedefte4.AKP İçinde Milyarlık Borsa Depremi: Şamil Tayyar'dan Fatma Betül Sayan Kaya'ya Sert İstifa Çağrısı5.Fithc'den Türkiye'ye Dolar Uyarısı! Ne zaman 60 Lira Olacak?
6.Ankara'da Aynı Gün İkinci İntihar Şoku: 2 Aylık Çevik Kuvvet Polisi Yaşamına Son Verdi7.Ahmet Şık'tan Meclis'te Flaş Fon Çıkışı: "Erişim Engeli Getiren Yargı Mensupları O Fonlarda İşlem Yaptı mı?"8.Ankara'daki Polis İntiharı Siyaseti Hareketlendirdi: İmamoğlu’ndan İktidara 'Sefalet Maaşı' Eleştirisi9.Fon Soruşturmasında Gizem Çözüldü: Tera TLY Fonunun İlk 11 Yatırımcısı ve Payları Belli Oldu!10.Borsada Fon Vurgununa Dev Darbe: 46 Şirket, 18 Fon ve 42 Kişinin Malvarlığı Donduruldu!

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Borsayı Sarsacak İddia: Eski Bakan Fatma Betül Say...

Ukrayna'nın altyapısı tamamen yok olmak üzere

Yazıcıoğlu Dosyasında Beklenmedik Hamle: Yıllardır...

AKP İçinde Milyarlık Borsa Depremi: Şamil Tayyar'd...

Fithc'den Türkiye'ye Dolar Uyarısı! Ne zaman 60 Li...







