Hastalık şüphesi taşıyan gemi İzmir’e alınmamıştı Şimdi İskenderun’a boşaltılıyor

İzmir’e 22 gün önce getirdiği 5 bin 391 angusu, prosedürler tamamlanmadığı gerekçesiyle indiremeden Alsancak Limanı’ndan ayrılan ve ardından geldiği İskenderun Limanı’na demirleyen ‘Julia AK’ isimli gemideki hayvanların tahliye işlemine başlandı.

SHABER3.COM

5 bin 391 angusun sağlık durumu ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, söz konusu geminin İskenderun Limanı’na yanaşmadan önce Sağlık Bakanlığı uzmanlarınca halk ve hayvan sağlığı yönünden gerekli tetkiklerin yapıldığı belirtilerek, “Salgın ve bulaşıcı hastalık taşımadıkları, klinik olarak sağlıklı oldukları tespit edilmiştir. Bakanlığımızın öncelikli görevi halk ve hayvan sağlığını korumaya yönelik tedbiri almaktır” dendi.


CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat gemideki hayvanlardan 15’inin hastalıktan öldüğünü iddia etmişti.

Ne olmuştu?


Brezilya’dan yola çıkan ve çeşitli ülkelerden ithal edilen 5 bin 391 angus cinsi sığır taşıyan ‘Julia AK’ isimli gemi, 2 Ekim’de İzmir Alsancak Limanı’na yanaşmıştı.


106 metre uzunluğundaki gemide, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Güney Amerika ülkelerinden ithal edilen angusların bulunduğu belirtilmişti.

Sığırlar iki hafta boyunca Alsancak Limanı’ndaki gemide bekletilmiş, liman yetkililerinin yasal prosedürlerin tamamlanamadığını bildirdiği gemi, İskenderun’a doğru yola çıkmıştı.

‘Julia AK’ isimli gemi, İskenderun Limanı açıklarına gelerek körfezin Konacık Balıkçı Barınağı açıklarına demirlemiş, gerekli izinlerin çıkması durumunda geminin limana yanaşağı ve angusların tahliyesine başlanacağı belirtilmişti.

Limakport İskenderun kapısı önünde toplanan çevreciler ise, geminin ülkesine geri dönmesi için eylem yapmıştı.
<< Önceki Haber Hastalık şüphesi taşıyan gemi İzmir’e alınmamıştı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER