Hastane personeli organlarını bağışladı


Adana Acıbadem Hastanesi personeli, 3-9 Kasım Organ Nakli ve Bağışı Haftası nedeniyle düzenlenen program sonrası organlarını bağışladı.

Organ Nakli ve Bağışı Haftası nedeniyle Adana Acıbadem Hastenesi'nde Organ Nakli Adana Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Nezahat Bingöl tarafından konferans verildi. Türkiye'de 60 binin üzerinde diyaliz hastası olduğunu söyleyen Dr. Bingöl, bunların çoğunun 20-40 yaş arası genç hastalardan oluştuğunu vurguladı. Bu durumdaki hastaların hayatlarını haftada 3-4 gün makinelere bağlanarak sürdüklerini ve yaşam kalitelerinin düşerek adeta hayattan koptuklarını dile getiren Dr. Bingöl, "En iyi koşullarda bile bu hastaların ortalama yaşam süreleri maalesef 15 yıl. Ama başarılı bir böbrek nakliyle makineye bağımlılıkları sona ermekte, yaşam süreleri uzamaktadır. Kornea, deri, yüz, el gibi doku nakli ise yaşam kurtarmaz ancak yaşam kalitesini artırır ve kişileri tekrar topluma kazandırır." dedi.

Türkiye'de 2002 yılında 44 olan organ nakil merkezi sayısının bu yıl 125'e ulaştığının altını çizen Dr. Nezahat Bingöl, Türkiye genelinde geçen yıl hastanelerden bin 812 beyin ölümü bildirildiğini, bunların ise sadece 407'sinin organlarının aileleri tarafından bağışlandığını anlattı. Bingöl, "Bu yıl şu ana kadar ülke genelinde 1629 beyin ölümü gerçekleşmiş durumda ve sadece 378 bağış var. Keşke beyin ölümü gerçekleşen herkesin organları bağışlanmış olsaydı. Unutmayın, organ bağışında bulunarak siz de bir başkasına yeni bir yaşam armağan edebilirsiniz. Kendiniz ve sevdikleriniz için organ bağışlayın. Hayat bekleyenlerin umudu, hayatı olun." ifadelerini kullandı.

Dr. Nezahat Bingöl'ün konuşmasının ardından toplantıya katılan personel hastane içerisinde kurulan organ bağış masasına giderek organlarını bağışladı. CİHAN
<< Önceki Haber Hastane personeli organlarını bağışladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER