Hastanede gizli kamera skandalı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Temmuz 11 2016
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yangın ikaz cihazlarına gizli kamera konulması nedeniyle çalışanların özel hayatlarının gizliliğini ihlal ettikleri gerekçesiyle dönemin başhekimi Nazım Mutlu, hastane müdürleri Yunus Taş ve Öznur Gezer 1 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı.
Hastanede gizli kamera skandalı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 2 yıl önce hastane yönetiminin hastanede aralarında çalışma odalarının da bulunduğu çeşitli yerlerdeki yangın ikaz cihazlarının içerisine gizli kamera yerleştirerek çalışanları izlediği iddia edilmişti. Şikayet üzerine dönemin başhekimi Nazım Mutlu, hastane müdürleri Yunus Taş ve Öznur Gezer hakkında ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlamasıyla Kocaeli 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Sanıklar ilk duruşmada gizli kameraları yangın ikaz cihazlarının içine monte ettirdiklerini kabul ederken, bunu güvenlik amacıyla yaptırdıklarını öne sürmüşlerdi. Mahkeme hastanede keşif yapılması için bilirkişi görevlendirirken, yapılan keşifte olay yerinin özel alan niteliği taşıdığı kanaatine varıldı.



HASTANE YÖNETİMİN TEHDİTLERİ NEDENİYLE PSİKOLOJİM BOZULDU
Bugün Kocaeli 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada karar verildi. Duruşmaya şikayette bulunan hastane çalışanı Yalçın Gül, dönemin hastane müdürü Yunus Taş katıldı. Başhekim Nazım Mutlu ile hastane müdürlerinden Öznur Gezer ise duruşmaya katılmadı. Bir sendikanın işyeri temsilcisi olan Yalçın Gül hastane yönetiminin kendisini iftirada bulunarak tehdit ettiğini belirterek, “Bu olay 15 yıllık görev yaptığım kurumda meydana geldi. Hastane yönetiminin tehditleri yüzünden ruh sağlığım bozuldu. Morgdaki cesetlere tecavüz girişiminde bulunduğum şeklinde üzerime çamur attılar. Kameraları da bu gerekçeyle yerleştirdiklerini söylediler. Ayrıca sendika temsilcisi olduğum için çıbanbaşı ilan edildim. Çalışanları hukuki yollara yönlendirdiğim için suçlu ilan edildim. Olay aileme de sirayet etti. 15 yıllık evliliğim bitti” diye konuştu.,

Bu haberler de ilginizi çekebilir