Hastanede stant açıp sigaranın zararları ve bırakma yollarını anlattılar

Hastanede stant açıp sigaranın zararları ve bırakma yollarını anlattılar

Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde 'Tütünsüzlük günü' etkinliği kapsamında stant kurularak sigaranın zararları ve nasıl bırakılacağı anlatıldı.

Hastane yöneticileri ve eğitim birimi hemşirelerinin destekleri ile açılan standa sigaranın kişiler, aile ve topluma verdiği zararlar konusunda bilgi verildi. Sigarayı bırakmak için neler yapılması gerektiği ve bu konuda nerelere başvurulacağı hakkında da bilgilendirme yapıldı. Stanttaki çalışmaları aktaran hastane yöneticisi Kayhan Sonkur, "Sigara kanserlerin sebeplerinin başında geliyor. Akciğer hastalıkları, beyin ve kalpte damar tıkanıklığı gibi birçok hastalığa neden olur. Sigara içmek bir hastalıktır, nedeni tütündür ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Tiryakiler, önce bırakmaya karar vermelidir, sonrasında ise tıbbi yardım almalıdır." dedi.

Toplumda sigaranın zararlarına karşı farkındalık oluşturmak istediklerini anlatan Sonkur, "Böylelikle sigara tiryakilerin nasıl bırakabilecekleri hakkında bilgilendirmek, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere yeni başlayacakları önlemek ve başkasının içtiği sigaranın dumanından oluşan pasif etkilenimi engellemektir" şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Hastanede stant açıp sigaranın zararları ve bırakma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER