Hastaneye 1 milyon liralık 'yanlış kan' davası
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 27 2016
Antalya'da İzzet Emre Tunçer adlı bebeğin ölümüyle ilgili aile, yanlış kan verildiği iddiasıyla özel hastane ve sorumlular hakkında tazminat davası açtı.

ANTALYA'da 3 aylık bebeklerinin, ameliyat sırasında yanlış kan verildiği için organ yetmezliğine bağlı hayatını kaybettiğini iddia eden aile, özel hastane ve doktorlar hakkında 1 milyon liralık tazminat davası açtı. Anne Derya Tunçer, çocuğunu koklamaya bile doyamadan kaybettiğini söyledi.

Antalya'da geçen yıl geçirdiği bir dizi ameliyatın ardından 1 Aralık'ta yaşamını yitiren 3 aylık İzzet Emre Tunçer adlı bebeğin ölümüyle ilgili aile, yanlış kan verildiği iddiasıyla özel hastane ve sorumlular hakkında tazminat davası açtı. Aile ayrıca bebeklerinin ölümüyle ilgili sorumlular hakkında cezalandırılmaları için de savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Ailenin avukatı Fırat Kılıç tazminat davasıyla ilgili dilekçesinde, bebeğin sevk edildiği özel hastanede hatalı teşhis ve ameliyatlar nedeniyle vefat ettiğini ileri sürdü. Bu nedenle vefat eden bebeğin annesi ve babası için 500'er bin lira olmak üzere toplam 1 milyon liralık manevi tazminat talep ettiklerini bildiren avukat Fırat Kılıç, ayrıca şimdilik 100 liralık da manevi tazminat istediklerini söyledi. Talep ettikleri tazminatların vefat tarihinden itibaren ödenmesini isteyen Kılıç'ın talebine, davalı avukatı da dilekçeyle cevap verdi. Yaşanan bu üzücü olayda hastanenin ve hekimlerin kusuru olmadığını iddia eden hastane avukatı Özgür Taşçı, davanın reddini talep etti.

Tazminat davasının görülmesine Antalya 3'üncü Tüketici Mahkemesi'nde başlandı. Davanın ilk duruşmasında İzzet Emre Tuncer'in babası Mehmet Tuncer, annesi Derya Tuncer ile tarafların avukatları hazır bulundu. Hastanenin avukatı Taş
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler2.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'3.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!4.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...5.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi
6.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!7.ESK'daki yolsuzluklar ne kadar etkili oldu? Et fiyatı rekor üstüne rekor kırıyor!8.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!9.Kasa var motor yok: 80 yerli 'KAAN' için ABD'den yabancı motor onayı bekleniyor10.AİHM'den Ekrem İmamoğlu kararı: Başvuru öncelikli olarak incelenecek

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







