'Hastaneye şehit edilen doktorların isimlerinin verilmesiyle şiddet bitmiyor'


Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Op.Dr. Kamil Furtun'un uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine tepkiler dinmiyor. Yaşanan olay, 2012 yılında Gaziantep'te görevi başında öldürülen bir başka doktor olan Ersin Arslan'ın ismini taşıyan hastanede de protesto edildi. Ufuk Sağlık Sen Gaziantep Şubesi üyeleri, hastaneye şehit edilen doktorların isimlerinin verilmesiyle şiddetin bitmediğini, günü kurtaran taziyelerden ziyade kalıcı çözümlerin gerektiğine dikkat çekti.

Dr. Ersin Arslan Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan Ufuk Sağlık Sen üyesi sağlık personelleri, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve şehit edilen doktorlar için Fatiha okudu. Burada konuşan Ufuk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Şahin, sağlık çalışanları olarak büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. Şahin, "Hastaneye şehit edilen doktorların ismini vermek ne şiddeti bitirmektedir ne de çözüm olmaktadır. Bundan sonra hangi hastaneye kimin ismini vereceğiz? Günü kurtaran taziyelerden ziyade bu sorunu ortadan kaldıracak çözümlerde de buluşmamız gerekiyor." dedi.

Günü kurtaran tedbirler istemediklerini dile getiren Şahin, çalışana yönelik şiddetin önlenmesi konusunda düzenlemelerin tekrar alınması gerektiğine dikkat çekti.

Öte yandan, vatandaşlar da Dr. Furtun'un öldürülmesine büyük tepki gösterdi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Hastaneye şehit edilen doktorların isimlerinin verilmesiyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER