Hatay’da deprem! Ev kamerasına yansıyan deprem anı

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Hatay'da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Ev kamerasına yansıyan deprem anı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre Hatay’da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Kırıkhan ilçesinde saat 21.13’te kaydedilen deprem, 11.67 kilometre derinlikte meydana geldi.
KANDİLLİ 4.6 OLARAK AÇIKLADI
Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.6, derinliğini 8,8 kilometre olarak bildirdi.

4 İLDE DAHA HİSSEDİLDİ

Hatay’da meydana gelen deprem Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis’te de hissedildi.

Vali Rahmi Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Şu ana kadar kurumlarımıza olumsuz bir durum intikal etmemiştir. Tüm birimlerimizle alan taraması yapıyoruz. Hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

Kaymakam Mahmuthan Arslan, gazetecilere, ilçede can kaybı ve yaralanma vakası olmadığını söyledi.

Tüm Kırıkhanlılara geçmiş olsun dileklerini ileten Arslan, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar sadece panik nedeniyle ayağını kapıya çarpan bir genç var. Onun dışında annesinin telaşı nedeniyle kucaktan düşen bir de bebek var. O da hastanede durumu gayet iyi. Bunların dışında intikal eden herhangi bir yaralı söz konusu değil. Onun dışında vatandaşlardan şunu rica ediyorum; işiniz yoksa caddelerde ve sokaklarda trafiğe sebep olmayın. Polis, ambulans, jandarma araçları, ihbarları değerlendirmek için olay yerlerine gitmeye çalışıyorlar. Lütfen gereksiz yere trafik sıkışıklığına sebebiyet vermeyelim."

Hasar ihbarlarını da değerlendirdiklerini kaydeden Arslan, "Şu ana kadar iki eve baktık. Onlarda da ciddi anlamda bir hasar kaydı söz konusu değil. Sosyal medyada dolaşan görüntüler var. Onlar da bizim ilçemizde değil. Eski görüntüler. Lütfen bunlara da alet olmayalım. Şu ana kadar bize gelen ciddi bir hasar söz konusu değildir. Sıva çatlağı var onları da kontrol ediyoruz." dedi.
<< Önceki Haber Hatay’da deprem! Ev kamerasına yansıyan deprem anı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER