Hatay'daki 'Medeniyetler Sofrası'nda dünya barışı için dua edildi


Antakya Kültürlerarası Diyalog Derneği ile Kimse Yok Mu Derneği'nin ev sahipliğinde Hatay'da kurulan medeniyetler sofrasında din adamları dünya barışı için dua etti.

Antakya merkezde kurulan 'Medeniyetler Sofrası'na Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu, gazeteciler, Antakya Ortodoks Cemaati Vakıf Başkanı Fadi Hurigil, Antakya Ortodoks Kilisesi Ruhani liderleri Dimitri Doğum ve Can Delüller, Protestan Kilisesi Ruhani lideri Yakup Chang, Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Domenico Bertogli, Ermeni Cemaat Başkanı Cem Çapar ile Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Mehmet Mursaloğlu katıldı.

Birlikte yaşama kültürünün Antakya'da bir marka haline geldiğini söyleyen Antakya Kültürlerarası Diyalog Derneği Başkanı İsa Aydın, "Ramazan bizim için ne kadar kutsalsa oruç ibadeti de tüm semavi dinlerimizde olan bir ibadettir. Aynı Allah'a inanan, aynı duyguları paylaşan, kendini kul ve aciz kabul eden, küçücük bir mikroba dahi yenilen, Allah'ın huzurunda küçücük bir nokta gibi hisseden insanların bir araya geldiği topluluktan gerçekten güzel mesajlar çıkacaktır" dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu, "İslam dininin prensipleri, sevgi dilinin oluşmasında en önemli referanstır. Bizim dinimiz de bu referansı bize gösteriyor. Sevgiyle yaşar ve mutlu olur ve çevresini sevgi ile mutlu eder insan. Sevmeyen ruhların olgunlaşıp insani semalara yükselmelerine imkan olamayacağı gibi sevgisiz bir insanın insan olabilme vasıfları da büyük ölçüde yara almıştır. Dolayısıyla sevgisi olmayana insan demek de zordur. Geleceğin dünyası kinin, nefretin, şiddetin, kavganın ve savaşın değil, sevgi, muhabbet, hoşgörü üzerine inşa edileceği bizim ve çocuklarımızın torunlarımızın mutlaka ve mutlaka bu gelecekten istifade edeceği kaçınılmaz bir tarihi gerçektir. Bu nedenle bize düşen şey, burada yaşadığımız tüm güzellikleri, sevgi üzerine paylaştığımız tüm güzellikleri, dünyanın her tarafına taşımak olacaktır" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından aynı sofrada bir araya gelen din adamları ibadet dillerince dünya barışı için dua etti. Gece, kukla ustası Hakan Arısoy'un gösterisi ile sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Hatay'daki 'Medeniyetler Sofrası'nda dünya barışı için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER