Hatay Valiliği: Haberler gerçek dışı


Hatay Valiliği, yaygın basında yer alan 'Hatay sınırından Suriye'ye teröristlere ait tanklar ve ağır silahların geçtiği' yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Hatay Valiliğine ait resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bir gazetenin 06 Mayıs 2015 Çarşamba günkü nüshasında, Altınözü ilçesinin Hacıpaşa Mahallesi'nden tanklar ve ağır silahlar eşliğinde terörist unsurların Suriye'ye geçiş yaptığı iddiaları ile ilgili olarak açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Valilik Altınözü İlçesi Hacıpaşa Mahallesi'nde, Türkiye-Suriye sınırını Asi Nehri teşkil ettiği bilgisi verilerek, "Mevsim şartları itibariyle debinin yüksek olması dolayısıyla tank ve ağır silahların Asi Nehri'nden geçmesine imkân bulunmamaktadır. Habere konu fotoğraflardaki görüntülerin Hacıpaşa Mahallesi'ne ait olmadığı tespit edilmiştir. Hatay genelinde sınırlar, kaçakçılık ve terör faaliyetleri ile yasadışı geçişlere karşı askeri birlikler ve güvenlik birimleri tarafından her türlü tedbir alınarak korunmaktadır. Bu sebeple, haberde bahsi geçen tank ve ağır silahların geçişine izin verilmemektedir. Söz konusu haber ve içeriğinde kullanılan fotoğrafların gerçek olmadığı tespit edilmiştir." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Hatay Valiliği: Haberler gerçek dışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER