Hatay Valisi: Terör kabul edilemez, insanlık suçudur


Hatay Valisi Ercan Topaca, Ankara'da gerçekleşen terör olayını lanetledi. Topaca, "Suçsuz, günahsız, insanlarımız öldü. Terör kabul edilemez, insanlık suçudur." dedi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz'ı, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ömer Akın'ı ve sağlık heyetini makamında kabul etti. Ankara saldırısında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Vali Topaca, terörü lanetledi. Terörün bütün dünya tarafından lanetlenmesi gerektiğine vurgu yapan Topaca, "Maalesef son 5 aydır Ankara'da üst üste 3 kez bu hadise yaşanınca bu olayın acısı biraz daha milletimizin yüreğinde fazla oldu. Suçsuz, günahsız, insanlarımız öldü. Terör kabul edilemez, insanlık suçudur. Ülke olarak bu acıyı yaşıyoruz. Umarım alınacak tedbirlerle, milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesiyle bunun üstesinden geleceğiz." diye konuştu.

Terörün bu çağın bir hastalığı olduğuna dikkat çeken Topaca, "Eskiden de vardı ama bu kadar yaygın değildi. Son 20. yüzyılda yoğun bir şekilde dünyada yaşanıyor. Bundan sonra da eksik olmayacak. Ama biz millet olarak en güzel tedbirlerimizi alarak bu sorunu ülkemizin, devletimizin ve milletimizin gündeminden çıkarmanın bir yolunu inşallah bulacağız. Terörle mücadelede başarıyı yakalamış ülkeler var. Biz de ayrıca o tecrübelerden yararlanmak suretiyle bu sorunu çözeceğimizi umuyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Hatay Valisi: Terör kabul edilemez, insanlık suçudur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER