Hatay Valisi Topaca: Alışveriş merkezlerimiz güvenlidir

Hatay Valisi Topaca: Alışveriş merkezlerimiz güvenlidir

Hatay Valisi Ercan Topaca, Antakya merkezde bulunan bir alışveriş merkezini ziyaret ederek alışveriş yaptı. İş yeri sahipleri ile bir süre sohbet eden Topaca, alışveriş merkezlerinin güvenli olduğuna dikkat çekerek, her türlü tedbirlerin alındığını vurguladı.

Hatay'da bir AVM'yi ziyaret eden Vali Ercan Topaca, halkın gündelik hayatını huzur ve güven içerisinde sürdürdüğünü dile getirdi. Topaca, "Vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği yerinde. Herhangi bir sıkıntımız yok. Vatandaşlarımızın bazı tereddütleri olduğunu biliyoruz. Ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki buralarda her türlü güvenlik tedbirini alıyoruz. Özellikle araç giriş çıkışlarında, kişilerin giriş çıkışlarında kontroller yapılıyor." dedi.

AVM'lerin hafta içi yaklaşık 15 bin, hafta sonu yaklaşık 25-30 bin kişinin ziyaret ettiği yerler olduğunu belirten Topaca, şunları kaydetti: "Yaklaşık bin kişi civarında da çalışanı var. Buralarda riskli bir durum olmaması için alışveriş merkezinin yönetimi ile birlikte emniyetimiz gerekli güvenlik tedbirlerini alıyor. Yapılan kontroller ve alınan tedbirler vatandaşlarımızın güvenliğini daha iyi sağlamak içindir. Bu güvenlik tedbirleri bir risk olduğu için değil, riski dağıtmak, oluşmasını engellemek için yapılıyor. Şunu rahatça söyleyebiliriz ki vatandaşlarımız hiç çekinmeden gelsinler, alışverişlerini yapsınlar, yemeklerini yesinler, eğlence mekanlarını ziyaret etsinler. Bu konuda biz rahatız, vatandaşlarımızın da rahat olmasını istiyoruz. Buradaki canlılık ve hareket bitsin istemiyoruz. Bizim kentimiz güvenlidir. Alışveriş merkezlerimiz güvenlidir. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarını huzur içinde sürdürmelerini istirham ediyoruz."

Vali Topaca'nın gerçekleşen alışveriş merkezi ziyaretine İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras ve İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve AVM yöneticileri eşlik etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Hatay Valisi Topaca: Alışveriş merkezlerimiz güvenlidir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER