Hatay Valisi Topaca'dan şehit asker açıklaması


Hatay Valisi Ercan Topaca, Yayladağı sınırında bir askerin şehit edilmesi olayı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Olayı yapanlar mülteci veya misafir değil insan ticareti yapan örgütlenmiş çetelerdir." dedi. Vali Topaca, askerin şehit edilmesiyle ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını, arama kontrol faaliyetlerinin devam ettiğini kaydetti.

Hatay Valisi Ercan Topaca, düzenlediği basın toplantısında dün akam saatlerinde bir askerin şehit edilmesi ve sınırda yaşanan son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Topaca, şunları söyledi: "Yayladağı sınırında Uzman Çavuş Mustafa Uygun'un (22) şehit edilmesi hepimizi derinden üzmüştür. Bildiğiniz gibi dün akşam acı bir olay yaşadık. Bir askerimiz şehit oldu. Olay tahminen 19.15 civarında Yayladağı Güveççi Hudut Karakolumuzun çok yakın kısmında meydana geldi. Askerimiz kaçak sınır geçişi yapmak isteyenlere müdahale ederken çalılık bir alanda askerimizin şehit edildiği anlaşıldı. Tabi olayın hemen arkasından konunun araştırılması ile ilgili adli ve idari çalışmalar başlatıldı. Birtakım tedbirler de almak suretiyle faillerin bulunması için arama tarama faaliyetleri başlatıldı. Olayın aslının insan ticareti yapanlar vasıtasıyla işlenen bir cinayet olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü o bölge gerek Suriye tarafından, gerek Türkiye tarafında bu tür faaliyetleri yapmak isteyen çok sayıda kişinin olduğu bir bölgedir. Aldığımız tedbirler vardı. 276 kilometre sınırımız var. Sınırın bir kısmına duvar yapıldı. Duvar olmayan yerlerden veya duvarlara merdiven dayamak suretiyle atlamaya çalışan çok sayıda insan var. Günlük ortalama bin 500 kişi yakalanıyor. Tabi bu kadar geniş bir sınır içerisinde ormanlık alanda zaman zaman boşluktan faydalanılarak yapılan geçişler var. Suriye tarafında bu işi organize eden bir ekip var. Onları da takip ediyoruz. Onlara Destek olan Türkiye tarafında da bazı kişilerin olduğunu biliyoruz." dedi.

Vali Topaca, Yayladağı'na gelen kişilerin kimlik almadıkları takdirde sınır dışı edileceğine dikkat çekerek, "Çünkü sınırdan girişleri yasa dışı bir giriştir. Yasal yollarla sığınanların kamplara yerleştirilmeleri devam edecektir. Netice itibariyle 4 kişi gözaltındadır. Arama kontrol faaliyetleri devam etmektedir. Olayı yapanlar mülteci veya misafirler değil. Olayı yapanlar insan ticareti yapan bir kısmı Türk vatandaşı, bir kısmı da onlara ortak olan sınırın karşı tarafındaki bir anlamda sınırın karşı tarafında örgütlenmiş çetelerdir. Bunların hakkından geliriz inşallah." şeklinde ifadelere yer verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Hatay Valisi Topaca'dan şehit asker açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER