Hataylı şehit polis ve kızının cenazesinde terör lanetlendi


Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde teröristlerin önceki gece düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Hataypolis memuru Mehmet Şenol Çiftçi ve 3 yaşındaki kızı Mevlüde İrem Çiftçi, Antakya merkeze bağlı Açıkdere köyünde dualarla ve göz yaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye katılan vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar attı.

Şehit polis ve kızın Türk bayrağına sarılı tabutunun Açıkdere köyüne gelmesi ile birlikte feryatlar yükseldi. Açıkdere köyü Türk bayrakları ile donatılırken, cenazeler binlerce vatandaşın eşlik etmesi ile birlikte 3 kilometre yürüdükten sonra Açıkdere köy meydanına getirildi. Cenaze töreninde terör olayları ve PKK protesto edildi. Vatandaşlar tekbirlerle şehidini uğurladı.

Cenazenin köy meydanına getirilmesi esnasında, şehidin babası ve yakınları tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Türkiye'nin en küçük şehitleri arasına giren Mevlüde İrem Çiftçi'nin Türk bayrağına sarılı küçük tabutunu gören yakınları ve halk göz yaşlarını tutamadı.

Şehit polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi ve kızı Mevlüde İrem Çiftçi'nin cenaze namazını Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından cenazeye katılan binlerce halk terör örgütü PKK'ya öfke kustu. Cenaze namazının ardından meslektaşlarının omuzlarında Açıkdere köyü mezarlığına polis baba ve kızı yan yana defnedildi.

Cenaze törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Güldemet Sarı'nın yanı sıra Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe kaymakamları, protokol üyeleri ve binlerce halk katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Hataylı şehit polis ve kızının cenazesinde terör lanetlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER