Hatice Kaçmaz davasında sanığa müebbet hapis


TRT Sanatçısı Hatice Kaçmaz'ın 17 Eylül 2014'te bir parkta öldürülmesine ilişkin dava karar açıklandı. Mahkeme sanık Orhan Munis'e kasten öldürmeden müebbet hapis cezası verdi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutulu sanık Orhan Munis, öldürülen TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ın ailesi ve avukatları katıldı. Savcının verdiği müebbet hapis cezası talebine katılmadıklarını belirten Hatice Kaçmaz ailesinin avukatları sanığa tasarlayarak adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini ve tahrik indirimi ile iyi hal indirimi uygulanmamasını istedi.

Avukatların taleplerinin ardından Hatice Kaçmaz'ın babası Dilaver Süleymanoğlu söz aldı. Kızının mezarına her gün gittiğini belirten Süleymanoğlu sanığa en üst sınırdan ceza verilmesini istedi.

Son sözü sorulan sanık Orhan Munis ise pişman olduğunu dile getirdi.

Avukatların taleplerinin ardından mahkeme kararını açıkladı. Cinayette tasarlama olmadığını belirten mahkeme tahrik ve iyi hal indirimi uygulamayarak sanık Orhan Munis'e kasten öldürmeden müebbet hapis cezası verdi.

Sanık Orhan Munis hakkında 17 Eylül 2014'te Ankara'da bir parkta TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı 15 bıçak darbesi ile öldürmekten gerekçesi nedeniyle "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Hatice Kaçmaz davasında sanığa müebbet hapis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER