HATSU, öğrencilere tasarruf bilincini kazandırmayı amaçlıyor


Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Dünya Su Günü etkinlikleri çerçevesinde tasarruf bilincini kazandırmak için ilkokullarda kumbara, kağıt sabun, diş fırçası ve diş macunu dağıttı.

HATSU, Strateji ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü proje kapsamında çocukların tasarruf bilincini kazanması için 100 ilkokula yaklaşık 11 bin adet kumbara ile el yıkama alışkanlığını daha eğlenceli bir şekilde kazandırmak için kağıt sabun dağıtıldı. Küçük yaşlarda kazanılan bir alışkanlık olan diş fırçalama becerisinin önemine dikkat çekmek içinde diş fırçası ve diş macunu dağıtan yetkililer, projeye katılan okullardan ve öğrenci ile öğrenci velilerinden çok olumlu tepkiler aldıklarını belirtti. Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri ile birlikte yürütülen projenin devam ettiğini, Hatay'ın tüm ilçelerinde projenin devam edileceği açıklandı.

HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker, çocukların özellikle su tasarrufu bilincine haiz bir şekilde büyümesi gerektiğine dikkat çekerek, bu konuda büyüklere önemli görevler düştüğünü ifade etti. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER