Hava ulaşımına yağmur engeli: 30 sefer iptal


İstanbul'a etkili olan sağanak yağış hava ulaşımını da etkiledi. Türk Hava Yolları (THY) iç ve dış hatlarda karşılıklı 30 seferini iptal ederken, bazı uçuşlarda gecikmeler yaşandı. Uçaklar yağış sebebiyle havada tur atmak zorunda kaldı.

İstanbul'da etkili olan sağanak sebebiyle hava ulaşımı olumsuz etkilendi. Bazı uçuşlar iptal edilirken, bazı uçuşlarda ise gecikmeler yaşandı. THY iç ve dış hatlarda karşılıklı 30 seferini iptal etti. Bugün THY iç hatlarda bazı Ankara, Antalya, Trabzon, Denizli, İzmir, Adana, Muğla ve Kahramanmaraş ile dış hatlarda, Cezayir, Tunus seferlerini iptal etti.

Atatürk Havalimanı'na bazı uçaklar iniş için yaklaşma yapamadı ve havada tur atmak zorunda kaldı. Hava trafiğini düzenlemek adına Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlileri yoğun çaba sarf ederken, pilotlar kötü hava koşullarının olduğu koordinatları kontrolörlere bildirdi. Pistler, hava şartlarına göre değiştirildi. Ataköy-Florya yönündeki iniş pisti değiştirilerek Sefaköy-Florya yönündeki piste uçakların inişi alındı. Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak uçaklarda gecikmeler yaşandı.

Apronda çalışan personel de yağmur sebebiyle zor anlar yaşadı. Yazlık kıyafetleriyle aprona çıkan personelin, yağmurdan korunmak için poşetlerin içine girdikleri görüldü.

THY, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarındaki iptallerle ilgili, "Meydana gelen meteorolojik hadisenin neden olduğu kapasite kısıtlaması nedeniyle bazı uçuşlarımızda iptal ve tehirler yaşanmaktadır" açıklamasını yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Hava ulaşımına yağmur engeli: 30 sefer iptal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER