Havacılık sektörü krizde: Dev şirketten iflas kararı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mayıs 12 2020
Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs sebebiyle dev şirketlerden peş peşe iflaslar geliyor. Koronavirüs salgının en çok vurduğu sektörlerin başında da havacılık geliyor. Uzmanlar dünya genelinde havacılık sektöründe en az 1 milyon kişinin işsiz kalacağı belirtiliyor.
Uçuşların neredeyse durdurulduğu havacılık sektöründe dev şirketler krize girdi. Krize yenik düşen dünyanın ikinci en eski havayolu şirketi Kolombiyalı Avianca iflas başvurusunda bulundu.
Şirketin iflas başvurusunda "Covid-19 salgınının öngörülemez etkisi" ifadeleri yer aldı.
Bunun üzerine Kolombiyalı Havayolu'ndan bir açıklama geldi. CNN International'ın haberine göre iflas başvurusu kararı, devam eden salgın sırasında "operasyonları korumak" amacıyla verildi.
21 KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYOR
İflas başvurusunda bulunan hava yolu şirketi Avianca doğrudan Latin Amerika'da 21 bin kişiyi istihdam ediyor. Avianca'nın faaliyet gösterdiği ülkelerin yaklaşık yüzde 90'ı seyahat kısıtlaması altında.
Önceki günlerde dünyanın en büyük hava yolu şirketlerinden Lufthansa'nın iflası gündeme gelmişti. Almanya'nın hava yolu lideri Lufthansa Koronavirüs'ten en derin darbeyi alan şirketlerin başında geliyor. Şirket, devlet yardımı şartlarının ağır olduğunu belirterek iflas ilan etmeyi düşünüyor.
Şirket böylelikle iflas koruması elde edecek.
Havayolu şirketleri Koronavirüs salgını öncesinde de zor günler geçiriyordu. 2019 yılı havayolu şirketleri açısından zor geçmişti. Başta dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden İngiliz Thomas Cook'un yanı sıra en az 18 havayolu şirketi iflas etmişti.
İflas eden dev havayolu şirketleri arasında Jet Airways, Flybmi ve Avianca Brasil gibi isimler de yer alıyordu.
Şirketlerin iflasında yüksek yakıt maliyetleri ve güçlü bir dolara karşı rekabet edememeleri gibi nedenler gösteriliyordu.
İflas eden havayolu şirketleri:
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza8.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!9.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?10.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


