Havada akrobasi hareketi yapan pilot denize düştü

Havada akrobasi hareketi yapan pilot denize düştü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan single (tekli) atlayış yapan İskoç paraşütçü Lain Robertson(27), akrobasi denemesi yaptığı sırada paraşütü kapanınca denize düştü. Yedek paraşütünü açarak denize yumuşak bir iniş yapan Robertson'un düşüşünü görenler kısa süreli panik yaşadı.

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ne eğitim uçuşu yapmak için gelen Lain Robertson, saat 10.00 sıralarında Babadağ 1800 metre pistinden tekli atlayış yaptı. Ölüdeniz semalarına gelen Robertson, denizden 700 metre yükseklikte akrobasi denemelerine başladı. Takla hareketi yaptığı sırada paraşütü ipleri dolanarak kapanan Robertson, hızla düşüşe geçti. Yedek paraşütünü açan İskoç pilot kıyıdan 500 metre açıkta denize yumuşak bir iniş yaptı. Sulara gömülen İskoç paraşütçünün yardımına denizde hazır bekletilen kurtarma botu yetişti.

Kurtarma botuna alınan İskoç paraşütçü Belceğiz Plajı'na getirildi. Bottan indikten sonra rahat tavırlarıyla dikkat çeken Robertson, takla hareketi sırasında paraşütünün kapandığını söyledi. 5 yıldan bu yana akrobasi eğitimi aldığını anlatan Robertson, daha sonra kurulanmak ve ıslanan paraşütünü kurutmak için otelinin yolunu tuttu. CİHAN
<< Önceki Haber Havada akrobasi hareketi yapan pilot denize düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER