"Havalandırma menfezlerini asla kapatmayın"


Kayserigaz, kış ayının yaklaşmasıyla birlikte artan zehirlenme olaylarına karşı abonelerini tedbir almaları konusunda uyardı. Kayserigaz, ortam havalandırmasını sağlayan menfezler asla kapatılmaması gerektiğini açıkladı.

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, karbonmonoksit zehirlenmeleri konusunda vatandaşları uyararak, alınabilecek basit ama etkili önlemleri şu şekilde sıraladı: "Doğalgaz tesisatına yönelik tüm işlemler yetkililere yaptırılmalıdır. Kullanılan ısıtma cihazlarının kalite belgesine sahip olup olmadığına, garantilerine ve garanti sürelerine dikkat edilmelidir. Ortam havalandırmasını sağlayan menfezler asla kapatılmamalıdır. Bacalar yalıtımlı ve standartlara uygun olmalı, her yıl rutin olarak uzman kişilerce temizletilmelidir. Baca bağlantı kısımlarının sızdırmazlıkları sağlanmalıdır. Baca malzemeleri oluşabilecek deformasyonlara karşı kontrol edilmelidir. Dumanın geri tepmesini önlemek için baca başlığı mutlaka takılı olmalıdır. Bacası olan cihazlar banyo ve tuvalete yerleştirilmemelidir. Özellikle lodoslu havalarda kombi kullanılmamalıdır. Karbonmonoksit sensörleri kullanılmalıdır. Herhangi bir sorun olduğunda Kayserigaz'ın 7/24 hizmet veren acil 187 hattı aranmalıdır."

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, menfezlerin asla kapatılmamasının, bacaların kontrol ve bakımlarının zamanında yapılması gerekliliğinin küçük ama hayati önem taşıdığının altını çizdi.

CİHAN
<< Önceki Haber "Havalandırma menfezlerini asla kapatmayın" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER