Havalar ısındı, balık fiyatları tavan yaptı (ÖZEL)


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde balık fiyatlarının havaların ısınmasıyla birlikte artması, balıkhane esnafını iş yapamaz hale getirdi. Sezonun sonuna gelindiğini ifade eden balıkçılar, havaların ısınması balık fiyatlarının artmasının vatandaşın alım gücünü düşürdüğünü söyledi.

Ereğli'deki balıkçılar son günlerde devam eden yağışın ardından yerini güneşli havaya bırakması hamsi balığının Karadeniz'den Gürcistan kıyısına kaçmasına neden olduğunu ve bu nedenle balık fiyatlarının arttığını ifade etti.

Daha önce 4 lira ila 5 lira arasında satılan hamsi balığının şu anda 10 ila 15 lira arasında satıldığını belirten balıkhane esnafı, et ve tavuk fiyatlarının arttığı bu günlerde balığa yönelen vatandaşın bu nedenle balık alamadığını kaydetti.

Sezonun sonuna gelindiğini ifade eden balıkçılar, "Sezon sonuna geliniyor. Havaların da sıcak gitmesi ile birlikte balık fiyatları artmaya başladı. Sezon başında 4-5 liradan satılan hamsi balığı şimdilerde 10 ila 15 lira arasında satılıyor. Şu anda bile 25-26 derece sıcaklık var. Balık şu anda Karadeniz'den Gürcistan tarafına gitti. Bu nedenle de fiyatlar da oynama oluyor." diye konuştu.

Ereğli balık halinde hamsi 10 ila 15 liradan satılırken, mezgit 10, barbun 15, çupra ve yevrek ise 20 liradan satışa sunuluyor. CİHAN
<< Önceki Haber Havalar ısındı, balık fiyatları tavan yaptı (ÖZEL) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER