Havalimanında IŞİD operasyonu

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü IŞİD ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle takip ettiği 2 şüphelinin İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelmesi üzerine operasyon yaptı. Şüphelilerin üzerinden kalem görünümlü gizli kamera, 10 sim kart ve 5 adet mini pizza fırını içerisinde 148 pasaport ele geçirildi.

Havalimanında IŞİD operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü IŞİD ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle takip ettiği 2 şüphelinin bir Avrupa ülkesinden İstanbul'a gelmesi üzerine, dün saat 15.00 sıralarında operasyon yaptı. Ekipler, şüphelilerden Suriye uyruklu Ahmad A. (58) ve Bahri Ö.'yü (54) Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne geldiği sırada durdurdu. Ahmad A. ile Bahri Ö.'nün üzerinde, kayıtta olduğu öğrenilen kalem görünümlü 2 gizli kamera, çok sayıda hafıza kartı ile Türkiye'de ve yurtdışında bulunan bazı GSM operatörlerine ait 10 adet sim kart bulundu. 

TAMAMI ORJİNAL 148 PASAPORT

2 şüphelinin valizlerinde arama yapan TEM ekipleri, 5 adet mini pizza fırını içerisinde, çoğu Avrupa ülkelerine ait 148 orjinal pasaport ele geçirdi. Gözaltına alınan 2 şüpheli, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. Emniyet'te detaylı incelemeye alınan şüphelilerin Suriye'de bulunan çatışma bölgelerine defalarca gittikleri ortaya çıktı.

<< Önceki Haber Havalimanında IŞİD operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER