Havalimanında yolcularda protesto: 300 sefer iptal

Atatürk Havalimanı'nda uçağı iptal olan yolcular, havayolu şirketlerini ıslık ve alkışlarla protesto etti. Yolculardan birçoğu mağduriyet yaşadıklarını söyleyerek, dün geceden buyana yemek yemediklerini belirtti.

Havalimanında yolcularda protesto: 300 sefer iptal

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı hava ulaşımını etkiledi. Yolcular iptallerden dolayı havalimanında mağduriyet yaşadı. Kendilerine bilgi verilmediğini, otel ve yemek verilmediğini ileri süren yolcular, bilet satış ofisi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Alkış ve ıslıklarla protestoda bulunan yolcular, tepki gösterdi.

Atatürk Havalimanı'na gelen Muhammet İpek, sabah 06.00'dan bu yana terminalde olduğunu aktardı. Türk Hava Yolları'nın iptal olması durumunda yemek, otel her şeyi verdiğini dile getiren İpek, "Onur Havayolları, sabahtan beri burada bekliyoruz kimse ilgilenmiyor. Ofislerini bile açmıyorlar. Muhatap bulamıyoruz." dedi.



Hasan Atmaca ise havalimanında rezil olduklarını ifade etti. Hasta olanların bulunduğunu ifade eden Atmaca, "Çoluk çocuk var, kanser hastası olanlar var. Bayanlar bayıldı. Otel belli değil, ne yapacağımızı söylemiyor. Buranın asıl yetkilisi gelip, bilgi vermiyor. Biz ne yapacağız, benim cebimde para yok biz ne yapacağız." diye konuştu.

Bir başka yolcu ise gece saat 02.00'dan bu yana havalimanında beklediğini, ilaçlarını alamadığını, bir lokma ekmek yemediğini ifade etti.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA KAR RÖTARI

İstanbul'da etkisini artıran kar yağışı hava ulaşımını olumsuz etkiliyor. havayolu şirketleri 250'nin üzerinde seferi iptal ederken, uçuşlarda önemli aksamalar yaşanıyor. Uçaklar kalkış yapmadan önce buz önleyici sıvılarla yıkanıyor. Piste ve apronda kar birikmemesi için kar kürüme makinaları aralıksız çalışıyor. Kar sebebiyle uçuşlarda da gecikmeler yaşanıyor. Neredeyse tüm uçuşlarda gecikme olduğu gözlendi. Bazı uçuşlarda 3 saati geçen rötarlar olduğu belirtildi.

Ukrayna'ya gitmek için Atatürk Havalimanı'na gelen Dorukan Aslankaya, hava şartlarından dolayı uçaklarının rötar yaptığını, 4 saattir havalimanında beklediklerini aktardı. Yılbaşını Ukrayna'da geçirmek için 4 arkadaşıyla birlikte geldiğini ifade eden Aslankaya, otel rezervasyonlarını yaptıklarını, fakat hala havalimanında beklediklerini söyledi.

300'ÜN ÜZERİNDE UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle havayolu şirketleri, 300'ün üzerinde seferini iptal etti. Her geçen saat iptal sayısı artarken havayolu şirketi yetkilileri, yolculardan seyahatleri öncesi çağrı merkezini aramalarını istedi.

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı hava ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Her geçen saat iptal edilen uçuş sayısı artarken, seferi gerçekleştirecek uçaklar da uzun süre rötar yapıyor. Son alınan bilgilere göre, havayolu şirketleri İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapmayı planladığı iç ve dış hatlarda 300'ün üzerinde seferini iptal etti. Seyahat öncesi yolcular, çağrı merkezleriyle görüşülmesi konusunda uyarıldı.

THY 230 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı meteorolojik beklenti sebebiyle, olası kapasite azaltılması doğrultusunda aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir." denildi. Dün çok sayıda seferini iptal eden THY, karın şiddetini artırması üzerine bugün ve yarın yapmayı planladığı 230 seferi daha iptal etti.

PEGASUS 73 SEFERİ İPTAL ETTİ

Pegasus Havayolları'da bugün ve yarın yapmayı planladığı bazı seferleri iptal etti. Yapılan açıklamada, "Türkiye genelinde başlayan yoğun kar yağışının yarattığı meteorolojik engeller nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen iniş ve kalkışlı bazı seferlerimiz iptal edilmiştir." denildi. Pegasus kar yağışı sebebiyle 73 seferini iptal etti.

Onur Havayolları, Türkiye'nin muhtelif yerlerindeki yoğun kar yağışı, buzlanma ve görüş mesafesindeki yetersiz limitler nedeniyle Meteoroloji'den aldığı bilgiler doğrultusunda bugün ve yarın 7 seferini karşılıklı olarak iptal etti.

Atlasglobal Havayolları ise yaşanan yoğun kar yağışına rağmen seferlerini iptal etmedi.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Havalimanında yolcularda protesto: 300 sefer iptal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER