Havuz medyasında büyük deprem

İktidara yakınlığı ile bilinen ve her ay İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı 10 milyon TL'lik reklam desteğinin son bulmasının akabinde mali darboğaza giren TürkMedya yöneticileri, AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. TürkMedya yöneticilerinin Erdoğan'a “Devam edecek halimiz kalmadı.” dedikleri iddia ediliyor.

SHABER3.COM

İktidar partisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) kaybetmesi, iktidara yakın vakıf ve derneklerin yanı sıra havuz medyasını da etkiledi.

İktidara yakınlığı ile bilinen ve İBB'yi kaybetmesinin ardından maddi sıkıntılar içerisine giren TürkMedya yöneticilerinin AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’dan destek istedikleri öğrenildi. 

"EFENDİM, MADDİ ANLAMDA DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI"

TürkMedya yöneticileri “Efendim son gelişmelerle birlikte maddi anlamda dayanacak gücümüz kalmadı, Büyükşehir’deki durumları biliyorsunuz, desteklerinizi bekliyoruz, yoksa devam edebilmemiz mümkün değil.” şeklinde dert yandıkları ifade edildi.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Erdoğan, muhataplarına, “Maliyetlerinizi kısın, bünyenizdeki bazı kuruluşları kapatıp belirli bir marka üzerinden ilerleyebilirsiniz, zaten farklı içerik üretilmiyor. Tirajlarınız istenilen düzeyde değil.” şeklinde cevap verdi.

Bünyesinde; Star, Akşam ve Güneş gazeteleriyle, 24 TV ve 360 TV’yi barındıran TürkMedya’nın İBB'nin AKP'de olduğu dönemde "reklam geliri" ismi altında her ay 10 milyon lira aldığı ortaya çıkmıştı.

GÜNEŞ BATIYOR

TürkMedya, AKP'nin İstanbul'u kaybetmesinin ardından reklam alamadığı için grupta yaşanan tenkisat ile gündeme gelmiş, ardından da medya grubunun bünyesindeki Güneş gazetesi ile Akşam gazetesinin her cuma günü çıkan Akşam Life ekinin kapatılmasına karar verilmişti.

"KAMU BANKALARI VE DİĞER KAMU KURULUŞLARI REKLAM VERSİN"

Şu ana dek Erdoğan'ın konu ile ilgili herhangi bir adım atmamasına karşılık TürkMedya grubu yöneticilerinin Erdoğan’dan kamu bankaları ve diğer kamu kuruluşlardan daha fazla reklam talep ettikleri bildirildi. 
<< Önceki Haber Havuz medyasında büyük deprem Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER