Havuz Medyası'nda çıkan haberlere yalanlama geldi

Havuz Medyası'nda Şerif Ali Tekalan hakkında çıkan haberle ilgili bir basın açıklaması geldi.

Havuz Medyası'nda çıkan haberlere yalanlama geldi

Havuz Medyası Star Gazetesi’nde Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan hakkında çıkan haberle ilgili bir basın açıklaması geldi.

Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'ın adına açıklamada bulunan avukatı Yüksel Çora çıkan haberleri 'asılsız ve gerçek dışı' olarak değerlendirdi.

İşte o basın açıklaması:

"Bugün, yaptıkları haberler ile malum bir gazete ve birkaç internet sitesinde Müvekkilim Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan’ın oğlu Tarık Tekalan’ın kendisi ve nişanlısının ailesi üzerinden asılsız ve gerçek dışı haberler yayınlanmıştır. Son 1 yıllık süreçte malum medyanın gerçek haber kaygısı taşımaksızın kişilik haklarını ayaklar altına alarak sırf karalamaya yönelik yaptığı yayınlarla adeta linç girişimlerine maruz kalan Müvekkilim Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'ı bu kez ailesi üzerinden yine adetleri olduğu asılsız ve gerçek dışı haberler ile kamuoyunda itibarını zedeleme gayretinde oldukları aşikardır.

Haberde yer alan iddiaların aksine bahse konu nişan töreni için Ne Beşşar Esed ne de Fethullah Gülen tebrik mesajı göndermiştir. Yine haberde bahsedilen Hashem Akkad ise şu anda Türkiye’yi idare edenler tarafından da iyi bilinip tanınan, dürüst ve itibarlı bir iş adamıdır. Kendisi aynı zamanda Suriye’nin kanaat önderlerinden biri olan ve 2013 yılında Şam'ın Mezraa semtindeki İman Camii'nde öğrencilerine ders verdiği sırada şehit edilen Ramazan El-Buti’nin yakın arkadaşıdır. Suriye’de de tanınan bir işadamı olan Akkad’ın haberde iddia edilen konularla yakından uzaktan bir alakası yoktur.  Yine haberde yer verilen iddiaların aksine Müvekkilim Şerif Ali Tekalan’ın oğlu Tarık Tekalan’ın saat koleksiyonu bulunmamakta olup iddia edilen saatler Kapalıçarşı’da 100-150 dolara satılan herkesin alabileceği türden imitasyon birkaç saatten ibarettir.

Diğer taraftan bahse konu asılsız ve gerçek dışı haberde olduğu gibi çamur at izi kalsın kabilinden beyhude uğraşların Müvekkilimin akademik çevrelerde malum itibarına en ufak bir halel getiremeyeceğini başta bu tür haberi yapanların bilmesini isteriz.

Hal böyle iken hiçbir ahlaki kaygı taşımaksızın Müvekkilimin ailesi üzerinden yapılan, kişilik haklarını ihlal eden bu haberi yapan sorumlular hakkında ceza ve hukuk mahkemelerine başvuru ile Müvekkilimin kendisinin ve ailesinin yasal haklarını sonuna kadar takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz."

Av. Yüksel Çora

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Havuz Medyası'nda çıkan haberlere yalanlama geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER