Havuz medyasından baş döndüren dönüş!

Hesabını veremedikleri hukuksuzlukları ‘paralel'e bağlama hastalığı aktık ikrah boyutlarına ulaştı.

Havuz medyasından baş döndüren dönüş!

Güvenlik güçlerinin hendek kapatma operasyonu sırasında çatışmada öldürülen Hacı Lokman Birlik'in cesedinin zırhlı polis aracının arkasından sürüklenmesiyle ilgili tartışmalar sürerken, iktidar medyasından dönüşleri alay konusu oldu.

Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde geçtiğimiz Cumartesi günü, hendekleri kapatmak için giden polisle, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H'li teröristler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada, HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in eşi Mehmet Birlik'in kardeşi olan Hacı Lokman Birlik öldü. Birlik'in cesedinin polis aracının arkasına bağlanarak metrelerce sürüklendiğini gösteren fotoğraf çok tartışıldı. Demirtaş, fotoğrafı Twitter hesabından paylaştı, "Bu fotoğrafa iyi bakın. Önceki gün Şırnak'ta çekildi. Kimse unutmasın, biz unutmayacağız çünkü." dedi.

ÖNCE: DEMİRTAŞ'IN FOTOĞRAFI MONTAJ!


Sosyal medyada hızlı yayılan fotoğraf için, hükümete yakın çevreler, cesedi internet ortamında silerek ‘montaj' kampanyası başlattı. Havuz medyası da ilk etapta “Demirtaş'ın paylaştığı o fotoğraf montaj çıktı” diyerek iddiayı sulandırmaya çalıştı.

SONRA: RUTİN ÖNLEM!

Yandaşın dönüşüne yetişilemiyor. Daha önce montaj dedikleri ceset sürükleme fotoğrafının, videosu ortaya çıkınca, hükümete yakın medya, uygulamanın ‘rutin' olduğu yönünde yayınlara başladı. Haberdeki ifade aynen şu şekilde: “Öldürülen teröriste bomba tuzaklamış olma ihtimaline karşın, tüm dünyada uygulanan rutin uygulama kontrol amaçlı yapılmış.”

MONTAJA, RUTİNE İNANDIRAMAYINCA, YENİ MANŞET: PARALEL SÜRÜKLEDİ!

Dedik ya,'havuz'un dönüşü ‘U' değil, ‘O'. Önce montaj denilen fotoğraf, birkaç saat sonra ‘rutin' uygulama oluyor, birkaç gün sonra bütün hukuksuzluklar ‘paralel'e bağlanıyor. AKP MKYK Üyesi Galip Ensarioğlu… Ensarioğlu da işi çözmüş: ‘Paralel yapı!..' Güya HDP yüzde 10 seçim barajını aşması için ve AKP'nin zor durumda kalması için sözde ‘paralel' dedikleri polisler yapmış.

ÖCALAN'IN BULUŞU ‘PARALEL' SAFSATASI, İKTİDARIN CAN SİMİDİ OLDU

17-25 Aralık Büyük Yolsuzluk Soruşturması'nın ardından hükümetin hırsızlıkları ve hukuksuzlukları kapatmak için sarıldığı ve ilk kez terörist başı Abdullah Öcalan'ın dile getirdiği  ‘Paralel' safsatası çoktan kabak tadı verdi.ZAMAN
<< Önceki Haber Havuz medyasından baş döndüren dönüş! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER