Havuz medyasının haberleştirdiği video sahte çıktı

Sosyal medyada Fransa’da ‘polis’ ile Türk gurbetçi arasında geçen “temizlik tartışmasının” görüntüleri kısa süre içinde tepki çekti.

SHABER3.COM

Sosyal medyada Fransa’da ‘polis’ ile Türk gurbetçi arasında geçen “temizlik tartışmasının” görüntüleri kısa süre içinde tepki çekti. Videodaki Türk gurbetçinin kamera şakaları bilinen Mehmet Yıldız olduğu öğrenilince görüntülerin mizansen olduğu ifade edildi.

AKP’ye birçok medya kuruluşu, Fransa’da geçtiği tahmin edilen Türk gurbetçi ile Fransız polisi arasındaki ‘Temizlik’ tartışması videosunu haber olarak yayınladı. AKP’li troll hesapların da paylaşım rekoru kırdığı görüntülerin sahte ve kurgu olduğu belirtildi. Euronews’in haberine göre, Fransız polis derneği videonun gerçek olmadığını söyledi.

???????

MEĞER O TOKAT SAHTEYMİŞ

Kamera şakaları ile bilinen Mehmet Yıldız adlı kişinin Facebook hesabında yer alan “Fransız polisine gurbetçiden Osmanlı tokadı” başlıklı videoda, Yıldız ile yüzü görülmeyen bir polis arasında geçtiği iddia edilen ilginç bir diyalog sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekti.

Mehmet Yıldız’ın yanındaki arkadaşının gizlice çektiği anlaşılan görüntülerde, Fransız bir polisin trafikte durdurduğu gurbetçi sürücünün belgelerini kontrol ettikten sonra “Türk kebapçılarının hijyenik” olmadığını söylüyor. Fransız polisinin bu sözü üzerine Mehmet Yıldız ile temizlik üzerine bir tartışma yaşanıyor.
 
Yıldız, polise “parfümü Fransızların banyo yapmayı sevmediği ve kötü kokuyu gizlemek için ürettiklerini” söyledi. Görüntülerde Yıldız’ın Fransızların “temiz olmadığını” söylemesi üzerine sinirlenen polisin, tek başına müdahale ederek sürücüyü kelepçeleyip polis merkezine götürmeye çalıştığı görülüyor. Görüntüleri alan kişiye de hakaret ediyor.

HAVUZ MEDYASI KAYNAĞINI ARAŞTIRMADAN HABER YAPTI

Sosyal medyada “Fransız polisin ırkçılığı ve ifade özgürlüğünün kısıtlanması yorumları altında” on binlerce kez paylaşılıp izlendi. AKP’ye yakın basın kuruluşları da videodaki geçen olayı gerçekmiş gibi haberleştirdi.

Türkiye’de biranda gündem olan görüntüler için Fransız polisi, olayın tamamen kurgudan ibaret olduğunu savunuyor. Kendisine ulaşılmaya çalıştığımız Mehmet Yıldız ise sessizliğini koruyor.
 
Fransız MPC polis derneği sosyal medyada yaptığı detaylı açıklamada söz konusu olayın “polis nefretini artıran” bir kurgudan ibaret olduğunu uyarısında bulundu.

FRANSIZ POLİS DERNEĞİ, GÖRÜNTÜLERİN KURGU OLDUĞUNU AÇIKLADI

Görüntülerdeki polis üniformasının mevcut olamadığını vurgulayan derneğin açıklamasına göre, polis yeleğin yeni olması, ceplerinin tamamen boş olması ve normalde yelekte bulunan polis radyosunun olmamasının, “polisin” komedyen olduğu tezini güçlendiriyor.

Ayrıca videonun sonundaki görüntülere yansıyan kelepçelerin de hiç gerçekçi durmadığı vurgulanıyor. Açıklamanın devamında Fransa’da bir polisin tek başını bu şekilde iki kişiye müdahale etmesinin prosedüre aykırı olduğunu vurgulanıyor.

Açıklamanın sonunda, polis derneği bu gibi şüpheli videoları yaymadan önce kaynağının özenle araştırılması gerektiği uyarısında bulundu.
<< Önceki Haber Havuz medyasının haberleştirdiği video sahte çıktı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER